Hogy lehet elviselni egy drogos testvért?
A bátyámat a szüleim,bevittük a pszichiátriára,furcsán viselkedett,(hangulat ingadozásai voltak ,paranoiás volt,gyakran hitte azt hogy követik,elakarják adni a szerveit stb).
Innan tovább küldték a zárt osztályra ahol kb 1 hónapot volt,gyógyszerrel kezelték és kiderítették hogy nem elmebeteg csak drogos.
Mivel nem elmebeteg hanem drogos erősen ajánlották a szüleimnek a drog ambulanciát,el is küldtük ide ,ahonnan 3 nap múlva megszökött,( többet nem mehet oda vissza)
Teljesen belerokkan az egész családom a bátyám dolgaiba.Legjobban szegény anyukámat viseli meg az egész.
Apu hiába dobta ki a lakásbol,hogy akkor éljen meg úgy ahogy akar,mindig visszajön mint egy kivert kutya.
Elviselni meg nemlehet,mert föl alá járkál a lakásban egész este,ha rájön elkezd bőgni,vinnyog 30 éves létére stb
Szerintetek mit kellene tenni?
Az ilyen emberekkel sajnos nem igazán lehet mit kezdeni tapasztalataim szerint mindaddig, ameg ő maga rá nem jön hogy szenved és segítségre van szüksége.
Vagy ameg egy nagy fordulópont, változás nem éri.
A szép szó és a veszekedés sem használ, azok akik drogfuggok és a leírásod szerint viselkednek márpedig mélyen benne vannak a kakiban.
Ezeknek az embereknek az ertekrendjuk teljesen más, a család az utolsók között van.
Talán (mondom, TALÁN) Valamennyit számítana ha kapcsolatba kerülne olyan emberekkel akik megjartak ezt az utat. Látnia kell olyat, aki nem tudott lejonni a cuccrol és beszélnie kéne olyannal is aki valami oknál fogva abbahagyta, és visszatekintve őszintén tud beszélni a tapasztalatairól. A jokrol is, ez fontos, alszentseg lenne ha egy lejott "drogos" csak rosszat mondana hiszen akkor miért csinálta volna?
30 évesen viszont tényleg nem tudom...mióta csinálja? Ez is fontos.
Ha jól tudom drogrehabra már csak saját akarattal lehet menni tehát nem tudjátok "berakni"
Ha gondolod írj nekem, talán ki tudunk találni valamit.
Én is drogfuggo voltam, és ameg a drog irányította az életemet egy emberi hulladék voltam.
Jellemtelen érdekember. .
KB 2 éve vagyok tiszta, azóta a családommal rendeződött a viszonyom és értékes embernek érzem magam.
Bár sajnos a múltat nem tudja kitörolni senki, és sokak szemében ugyanaz az ember vagyok. Ez fájó tud lenni mert akik ismertek igazán azok azért tudtak hogy nem az a valóság. .
A batyad alap tulajdonsagai is fontosak abban a tekintetben, hogy vajon miért csinálja
Tehát hogy milyen volt előtte?
Épp ez az amit te is írsz,hogy neki kell belátnia,hogy drogos és kérnie kéne a segítséget.(bocs a tegeződésért,de így kényelmesebb szerintem)
Viszont folyamatosan tagadja hogy valaha is droghoz nyúlt volna,mindig mást hibáztat a gondjai miatt(a szomszédot,a volt kollégáját,valamilyen soha nemlátott rokont)A lényeg hogy ő nemcsinált soha semmi rosszat,őt mindenki ok nélkül bántja stb.
Hiába volt drogambulancián ott,megértették volna,szakemberek, és egykori drogfogyasztók segítettek volna neki a leszokásban ha kéri.Ő úgy hálálta meg hogy az első adandó alkalommal elszökött onnan.
Különben gratulálok, és örülök neki hogy magad mögött hagytad a szert.
Mindenki hibázhat,tévedhet,de belátni a hibánkat, és akarni a gyógyulást,változtatni az addigi életünkön na ahhoz ember kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!