S. O. S Mit csinálhatnék hogy segítsek a legjobb barátomon aki drogos és cigizik, iszik? (hosszabban lent)
Barátnőm is drogozik/drogozott, Én mint legjobb baratnője, nem tudtam rá hatni.
Akár a római pápa is beszélhente nekik, akkor se tennék le a drogot. :)
Rajtuk múlik. Legalábbis ez az én véleményem.
Ha beszélsz a szüleivel, végképp megromlik a kapcsolatotok, hiszen elárulod.
Ha leállna az az ő döntése, ő felelőssége, max. biztosítani tudod, hogy segíted.
%-ös, igen, benne van a pakliban, hogy átmenetileg megromlik a kapcsolat a baráttal, attól függ, hogy a szülők hogyan kommunikálnak a fiuk felé. Viszont itt sokkal nagyobb a tét egy kis mosolyszünetnél! Egy 16 éves gyerekről van szó, aki a legjobb úton van afelé, hogy pár éven belül kicsinálja magát, nem arról, hogy elvette valakinek a játékdömperét! Ha a kérdező igazi barát, szerintem képes ezt felmérni, mellesleg most is "utálja" a barátja, tehát sokat nem veszít. Ha sikerül a mentőakció, akkor viszont sokat nyer.
A magam részéről örülök, hogy ilyen is van a GYK-n, aki fiatalon is ilyen éretten és felelősségteljesen gondolkodik, mint a kérdező, csak becsülni lehet érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!