Vesekő ellen milyen gyógynövényt ajánlotok; a kő feloldására és a távozás megkönnyítésére?
A veseköveknek több típusa van. Különböző összetételűek lehetnek.
Vesekövek típusai:
- kalcium-foszfát
- kalcium-oxalátkő
- urátkő/húgysavkő
- cisztinkő
- cisztein kő
- struvitkő (magnézium, ammónia és foszfát)
Ahogyan az ecet is a vízkövet oldja, hiszen a vízkő "a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége", tartalmaz "különböző oldott ásványi anyagokat is, leggyakrabban kalcium- és magnézium-karbonátokat."
"...a vízkövet alkotó karbonátok már egészen gyenge szerves savakkal is oldhatók."
Úgy rémlik, hogy olvastam valahol azt, hogy a frissen facsart citromlé fogyasztása segít a vesekövek feloldásában. Majd rákeresek.
Hú. Neked milyen problémád van?
Soha nem láttam még olyat, hogy valahol is azt írták volna, hogy merre kell facsarni a citromot.
Az ópium felvetésre nem reagáltál, nyilván akkor mégsem tartod placebo hatásnak annak hatását.
Kedves #17! Ezt találtam: [link]
A keserűsó kúrát miért ajánlod? Még nem találtam olyan oldalt, ahol a keserűsót vesekő ügyben javallották.
Esetleg a magnézium simaizom ellazító hatása miatt gondolod? Így könnyebben távozik a kő? Erre gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!