Asztma és a futás, jó?
Most jött el az életemben az a pont, amikor szeretnék egészséges életet élni. Egészséges, hosszú életet. Asztmás vagyok születésem óta, és ez nagyban akadályoz az életben. Hallottam, olvastam itt-ott, hogy a futás és az úszás segít, megedzi a tüdőt vagy micsoda. Nem vagyok egy futós fajta.
Egyszerre csak kevés levegőt tudok beszívni, és még kevesebbek kifújni. Gyakoriak a fulladások, főleg ébredéskor, de két puff ventolin után kutya bajom.
De arra gondoltam, hogy nem akarok így élni. Nem! Most körülbelül kevesebb mint egy perc elég ahhoz, hogy lefulladjak. Arra gondoltam, hogy mindennap, akár naponta több alkalommal futok majd egy kicsit, kicsit többet mint amennyit bírok. Bár, azt hiszem, nem futok majd messzire, de valahogy szeretném fejleszteni magam. Gyógyszereket szedek, de nem segítenek érdemben.
Asztmások, szakemberek, esetleg érintettek: a futás, szerintetek segít? Ha elkezdek futni, akkor idővel tovább bírom majd?
Ui.: úszásra nincs lehetőségem.
19F
Köszönöm szépen!
Tudom, hogy nem kell csodára várni, se hirtelen változásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!