16 évesen 180 cm-hez a 110 kg sok?
Én 183cm vagyok és 85kg , és én is kissé kövérnek tartom már magamat , ebből kiindulva te tényleg túlsúlyos lehetsz .
Ha kiférsz még a szoba ajtón akkor még nincs vész , van lehetőség elmenni futni :) Nem tudom hány éves vagy de a túlsúly sohasem jár együtt jó egészséggel így nagyon érdemes még idejében belefogni . A fogyókúra 80%-a a konyhában dől el :)
Nem tudom hány kg túlsúlyod van, de 25-30 kg túlsúly felett el ne menj futni csak úgy, mert tönkre megy a bokád (nagyon jó tanácsok...)
Biciklizz, ússz, de a legnagyobb hangsúly az étkezésen van!!
Nyilván sok s igaza van annak, aki nagy feleslegnél nem ajánlja a futást. Túrázni se rossz ám, nekem a mozgás nagy részét az teszi ki, van azért más is.
Egy minimális kis mozgás és a csoki kihagyása rém kevés. Kalóriadeficitben kell enned. Akkor se fogysz, ha sokat mozogsz és remek az étrended, de túl sokat eszel...
Minimum 30 perc szobabicikli legyen, fokozatosan noveld, ha már egy órát le bírsz tekerni az jó és azzal haladj.
Ha elhagyod a csokit az jó, de milyen az étkezésed alapból? Kalóriadeficitnek meg kell lennie.
Ne csak a csokit hagyd el, hanem az édes üdítőket (az még talán rosszabb mint a csoki) chipseket, cukros ételeket, kenyeret, zsemlét, meg úgy kb az összes pékterméket, hamburgert, sültkrumplit, tésztát, süteményeket, zsíros húsokat, kebabot, gyrost, pizzát, virslit, kolbászt, hotdogot, stb-it. Helyette egyél zöldségeket, gyümölcsöt, tejtermékeket, tojást, halat, hüvelyeseket, bogyókat, stb.
Persze erre nehéz azonnal áttérni szóval csak fokozatosan, eleinte még egy kis "bűnözés belefér" de fokozoatosan csökkentsd. Mozgásnak, meg a szobabicikli jó kezdetnek, de nézz más edzéseket, ott az a szerencsétlen schobert norni meg a roggyant felesége a béka, na nekik vannak ilyen zsírégető edzéseik. Gondolom az még jó erre.
De javarészt az étrenden múlik. A fogyás 60%-ban múlik étkezésen és csak 40%-ban a mozgáson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!