Tüdőembóliám van? Bövebben lenn. Kérlek.
Ma olvastam a tüneteiről..és nekem sok stimmel belőle..
ha futok akkor utána nagyon hevesen veszem a levegőt szúr a tüdőm és köhögök.:/
néha (kb 2 havonta ha lehajolok is vhogy begörcsöl a mellem alatt belül aztán fél perc után már nem görcsöl..)
szerintetek tüdőembolia?:O
régen (2éve) mondta suliorvos hogy furán veszem a levegőt.
16éves vagyok.5letek?
A tüdőembólia nem az amikor a tüdőben víz keletkezik?
Szerintem neked nem ez van hanem átmeneti ptx (légmell)..
Az meg mindenkinél előfordulhat akinek volt már tüdőgyulladása, vagy hirtelen nőtt és vékony testalkató, illetve ha nem elég erős a rekeszizma..
Ezt úszással és egyéb vizi sportokkal lehet beedzeni..
Ahhoz, hogy valaki 16 évesen tüdőembóliát kapjon, ahhoz nagyon súlyos öröklött alvadási rendellenességek sora kellene. Mellesleg, az embóliához kell egy trombózis valamelyik vénába. Ugyanis a leszakadt, majd máshova vándorolt vérrögöt [de lehet zsír, magzatvíz stb is] nevezik embóliának. De gondolom, hogy Neked nincsenek trombózisos végtagi panaszaid, lezajlott infarktusod, pitvari fibrillációd stb...
Az idősebb korosztályra jellemző, hogy a lábukban, szívüregeikben, trombózis trombózis alakul ki, mely egyszer csak leszakad és a tüdőbe vándorol.
Amúgy a tüdőembólia sok esetben pár percen belül halálhoz vezet, vagy ha enyhébb, akkor is pulmonális hipertóniához és jobb szívfél elégtelenséghez vezetne, melyekkel már biztosan kórházi kezelés alatt állnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!