Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miert nem tudom abbahagyni a...

Miert nem tudom abbahagyni a vagdosast?

Figyelt kérdés
12 eves korom ota tart..folyton szekaltak , kikozositettek suliban, itthon is, nem a szuleim, hanem a masik rokonaim, akikkel egyutt elunk. Ekkor kezdodott, hogy eloszor megvagtam magam, akkor kb mindennap sokat. Aztan lett egy szemely az eletemben es abbahagytam nagyjabol, de amikor volt valami gondunk ezzel vezettem le, es folyton sirtam, meg panik rohamaim voltak. Evekig voltunk egyutt, aztan szakitottunk, es akkor is ebbe menekultem..minden nap sirtam, es nem tudtam abbahagyni. Nem volt kedvem semmihez, itthon se beszeltem senkivel, majd ra egy evre kb megint osszejottunk, es amikor kicsit osszekaptunk valami ami mostanaban volt csak elbogtem magam, es bantottam magam. Nem akarom ezt csinalni, de folyton elojon, mintha kenyszeritenek vagy nem tudom.

2016. júl. 19. 00:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is tanácsos lenne felkeresni egy pszichológust. Ő tudna neked tanácsokat adni, és ha kibeszélhetnéd magadból a problémáidat, az sokat segítene. Meg tényleg, ő erre szakosodott, csak jobban ért hozzá.

Esetleg próbáld meg elterelni a gondolataidat valamivel. Ha van olyan hobbid, amit nagyon szeretsz, akkor próbáld meg azzal levezetni a feszültséget.

Az, hogy az osztálytársaid taplók, az nem azt jelenti, hogy ezért neked büntetned kell magad a vagdosással. Mert ez nem a te hibád, itt nem te voltál a hülye. Ha ilyeneket csináltak, az csak azt bizonyítja, hogy te sokkal jobb ember vagy náluk. Sajnos sok az ilyen gyerek, akivel otthon semmit nem volt foglalkozva, el van kényeztetve, és ezért az iskolában meg rászáll valakire.

Jobbulást! Kívánom, hogy mihamarabb ki tudj lábalni ebből a helyzetből.

2021. márc. 11. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!