Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miert nem tudom abbahagyni a...

Miert nem tudom abbahagyni a vagdosast?

Figyelt kérdés
12 eves korom ota tart..folyton szekaltak , kikozositettek suliban, itthon is, nem a szuleim, hanem a masik rokonaim, akikkel egyutt elunk. Ekkor kezdodott, hogy eloszor megvagtam magam, akkor kb mindennap sokat. Aztan lett egy szemely az eletemben es abbahagytam nagyjabol, de amikor volt valami gondunk ezzel vezettem le, es folyton sirtam, meg panik rohamaim voltak. Evekig voltunk egyutt, aztan szakitottunk, es akkor is ebbe menekultem..minden nap sirtam, es nem tudtam abbahagyni. Nem volt kedvem semmihez, itthon se beszeltem senkivel, majd ra egy evre kb megint osszejottunk, es amikor kicsit osszekaptunk valami ami mostanaban volt csak elbogtem magam, es bantottam magam. Nem akarom ezt csinalni, de folyton elojon, mintha kenyszeritenek vagy nem tudom.

2016. júl. 19. 00:02
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja es igen elfelejtettem odairni hogy most 17 vagyok.
2016. júl. 19. 00:03
 2/11 anonim válasza:

Pszichologus ha ennyi ideje tart es nem tudod abba hagyni. Mondanam hogy dobd ki, tuntesd el az eszkozt de akkor talalnal mast ha ennyire nem birod abba hagyni. Hol vagod magad? Hogy nez ki a helye?

Arra nem szoktal gondolni hogy fog kinezni ha ott marad?

2016. júl. 19. 00:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Mindenképp fordulj szakemberhez a dologgal, nehogy komolyabb sérülést okozz magadnak.

Mindenképp találj magadnak más feszültséglevezetési módszert, sportolj, mozogj, sétálj, biciklizz.

2016. júl. 19. 00:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Velem is ez a helyzet sajnos :/

Én is 17 vagyok egyébként

2016. júl. 19. 00:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Az orvosom tud rola, de nem kuldott pszichologushoz. Vagtam mar a kezem a labam a hasam a combom a vallam is... nem igazan latszanak a hegek, de en nem akarom ezt csinalni. Sportolok, jarok kondizni. Fogalmam sincs mit tegyek.
2016. júl. 19. 00:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Miért vágtad meg magad a legelső alkalommal?
2016. júl. 19. 00:40
 7/11 A kérdező kommentje:
Ott van az elejen, kikozositettek meg szekaltak...volt hogy vertek az osztalytarsaim.
2016. júl. 19. 00:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Ettől csak ők lesznek szánalmas gyökerek, nem te. Kár az ilyen érzelmi fogyatékosok miatt magadat büntetned.
2016. júl. 19. 01:05
 9/11 anonim válasza:

Lehet hogy az orvosod nem küldött pszichológushoz, neked mégis fel kéne keresned egyet, de ez nem rossz, ha ezt gondolod. Mi nem tudunk sajnos segíteni neked, ő lehet hogy tud. Érdemes lenne elgondolkodnod ezen és nyíltan, bátran beszélned erről egy orvossal.

Az, hogy bántottak, tényleg nem a te szegénységi bizonyítványod, sokkal inkább azoké, akik ezt tették. Fiatal vagy és nem ezzel kéne elrontanod az életedet. Azt is elhiszem hogy akit megismertél, fontos neked, de miatta nem éri meg ezt tenned magaddal. Senkiért nem éri meg. Ha gondolod írj rám privátba, hátha tudok még tanácsolni valamit.. De a legfontosabb a pszichológus, azt mindenképpen ajánlom.

2016. júl. 19. 16:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is vágtam magam, de egy bizonyos alkalommal rádöbbentem, hogy ez beteges...nagyon is. Megijedtem magamtól aztán mindent eltüntettem és befejeztem. Igaz a hegek azok megmaradtak. Ha szeretnél beszélni róla velem megteheted :)
2016. júl. 19. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!