Miért nem tudom abbahagyni a vágdosást?
Erről sajnos nehéz leszokni. Az agyad és a tested hozzászokik idővel ahhoz ,hogy megvágod magad egyfajta feszültség levezetés képen. Ha szomorú vagy és megvágod magad akkor jobban érzed magad igaz? Na mármost ha ezt a vagdosást az ember huzamosabb ideig csinálja akkor egyfajta függőség alakul ki nála. Igényled a vágást és az ezzel járó fájdalmat.
Át tudom érezni milyen helyzetben vagy ugyanis én is ezzel küzdők hosszú hónapok óta. Velem is volt már olyan ,hogy leálltam aztán mégsem. Útoljára 2 hete vágtam meg magamat. És emiatt majdnem elveszítettem egy számomra fontos embert. És akkor elgondolkodtam,hogy mindez megéri e? Hogy megoldásnak számít hisz csak egy darabig leszel jobban hosszútávon nem. Még így is sokszor gondolok rá és az öngyilkosságra,volt is rá kísérletem de ez ROSSZ NAGYON ROSSZ ....Azt tudom tanácsolni ,hogy keres olyan dolgokat az életben amiket szeretsz. Sportolj esetleg ha nem sportolsz és az nemcsak ebben segít de alakot is formál.Gondolj bele ,hogy a számodra fontos embereknek ezzel fájdalmat okozol. Hogy aggódnak érted. Keress okot arra ,hogy abbahagyd.
Ha gondolod írj és akkor tudunk még dumálni megpróbálok segíteni.
15/L
Szia, láttam az előzőleg kitett kérdésedre nem kaptál sok értelmes választ.
Én már majdnem 2 éve nem vágom magam, bár nehéz pontom több volt, mint az emberek gondolnák, előtte 3 évig folyamatosan csináltam, hidd el, minnél hamarabb abbahagyod annál könnyebb lesz, ne vessz el a mélyben mert csak a tested bánja és úgy jársz, mint én, hogy nyáron nem tudsz felvenni fürdőruhát, mert tisztán látszik, hogy mit tettél magaddal.
Én speciel sportal próbálom levezetni, meg zenehallgatással, meg mikor időm és pénzem engedi, akkor koncertel :)
Ha esetleg csak valaki kell, hogy meghallgasson, akkor csak írj :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!