Mitől van? Meghülyültem?
Figyelt kérdés
Már régóta előfordul velem,hogy rámjön ehy olyan érzés mintha meg fulladnék (laringitiszes voltam kissebb koromban) szédülök és zsibbad a melkasom ilyenkor mindig megilyedek hogy meg fogok halni .
Elég bután hangozhat de nagyon meg szoktam ilyedni és olyankor nagyon félek .
2016. jún. 12. 18:46
1/11 anonim válasza:
Csak pánikroham. Az agyaddal elhiteted hogy tényleg valami gondod, aztán csak beképzeled magadnak. Nekem a szarással van ugyan ez. Rágondolok, és már menni is kellene, de ha visszatartom akkor már tudom is, hogy nem kellene WC -re mennem, mert kb. fél órája voltam.
2/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem oda írni hogy mikor ithon vagyok egyedül nincs biztonságérzetem persze ez nem csak ithon szokott előfordulni hanem más helyekenbis de legtöbbször ithon érzem magam veszélyben .
2016. jún. 12. 18:54
3/11 A kérdező kommentje:
Ohm 1válaszoló köszi a választ
2016. jún. 12. 18:54
4/11 anonim válasza:
Nekem is van ilyesmi néha... De ahogy az előző írta, nem kell megijedni, csak pánikroham. Nekem olyan is volt tavaly, hogy felkeltem éjszaka és elkezdett velem forogni minden, a szívem meg "kihagyott" (pedig nincs szívritmuszavarom vagy ilyesmim), de annyira féltem én is, hogy meghalok, vagy valami. Neked is biztos ilyen pánikszerűség lehet,nem kell megijedni :)
5/11 A kérdező kommentje:
Olyan velem is előfordult hogy felriadtam és kapkodtam a levegőt . Az a baj hogy olyankor nem tudok megnyugodni pedig próbálkozom de csak egyre jobban urrá lesz rajtam a halálérzet . Nemtudom ezzel hova kéne forduljak anyuék szerint semmi bajom . :/ Köszönöm a válaszod ! :)
2016. jún. 12. 19:04
6/11 A kérdező kommentje:
Mostanábannegyre sűrűbb hogy ilyen történik.
2016. jún. 12. 19:05
7/11 anonim válasza:
(Legutóbbi válaszoló vagyok és bocsi hogy ilyen hosszú lett) Én is nagyon be voltam reccsentve, még sírtam is, annyira féltem, hogy valami gyógyíthatatlan betegségem van és meghalok. Akkor minden éjszakától féltem, nehogy megint rám jöjjön ez a szrság. A szüleim nekem is mondták, hogy csak beképzelem.Alig tudtam megnyugodni, mert leírhatatlanul ijesztő volt, mikor éjszak alig tudok magamról, olyan álmos vagyok, és egyszer csak arra kelek, hogy forog minden, a szívem meg össze-vissza ver. Már annyira féltem, hogy már anya mondta,hogy aludjak vele, apa meg átjön az én szobámba (tudom, bszott ciki). Ott aludtam kb. 1 hónapig, és elmúlt a szédülés. Majd szedtem bátorságot, visszamentem a szobámba, nyugisabb környezetet csináltam magamnak, feloltottam a kislámpát, a macskáimat meg beengedtem a szobámba. Ezektől megnyugodtam, és azóta sincs ilyen. Biztosan te is le fogod győzni. :)
8/11 A kérdező kommentje:
Remélem ! Örülök hogy neked sikerült !! :) Nagyon szépen köszönöm a válaszodat sokat segített . :)
2016. jún. 12. 20:02
9/11 anonim válasza:
Nagyon szívesen :) Biztos te is kinövöd nemsokára. Nagyon jól tudom, hogy nehéz megnyugodni, és folyton esz az ideg, de tuti, hogy ez csak ilyen h.lye pánikroham, semmi bajod nincs!! :) Ha valahogy megnyugtatod magad, el fog múlni :)
10/11 anonim válasza:
Pánikroham, nagyon ijesztő, hasonlít az infarktushoz, de nincs semmi bajod fizikailag, nem lehet belehalni. A levegőt ne kapkodd ilyenkor, hanem vegyél mély lélegzeteket, és 2-3 másodpercig tartsd bent! Lehet, hogy úgy érzed, hogy megfulladsz, vagy elájulsz, de NEM, ez csak egy érzés, valójában pont a gyors légzéstől vannak a tünetek, mert a CO2-t kinyomod a véredből. Közben nyugtatgasd magad, legyenek pozitív gondolataid, gondolj arra, hogy mindjárt jobban leszel. Így 1-2 percen belül túl lehet jutni a nehezén. Ha megtanulod uralni, akkor nem fogsz félni tőle, hogy megtörténik. Néhány alkalom után csírájában elfojtható az egész: ahogy érzed, hogy jönne a roham, elkezded a levegőt benntartani, és egy perc alatt elmúlik, halálfélelem és egyebek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!