Szerbiában tudok venni higanyos lázmérőt?
Nem igazán értem hogy a lepontozgató okoskodó embereknek mi a bajuk. Mi rosszat mondtam amiért dícsérni mertem a régi technológiát és én egyedül kioktatás nélkül adtam a kérdezőnek egy választ. Érdekes évtizedekig bevált eszköz volt a higanyos lázmérő, csak az Eu ezt is betiltatta, mint sok minden mást. Jó én megértem, mert a higany veszélyes és mérgező, de nem ipari mennyiségű és egy lázmérőtől vagy egy fali hőmérőtől még senki nem halt meg. Sokan az egészségügyben a mai napig ezt ajánlják. Pl nővérek, háziorvosok, akárhol jártam sokszor szóba került a téma. Olcsóbb megfizethetőbb és megbízhatóbb.
A digitális nyűgösebb, ha az elem lemerülőben van már nem pontos, a használati utasításban leírja hogy a csippantás után pontos értéket mutat, és kiderül hogy nem, mert még tovább kell bent tartani egyes tapasztalatok szerint. Ha normális pontos lázmérőt akarsz megintcsak a zsebedbe kell nyúlni. Kösz, de én maradok a higanynál, még élek és nem ebbe fogok meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!