Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerbiában tudok venni higanyo...

Szerbiában tudok venni higanyos lázmérőt?

Figyelt kérdés
Nyáron megyek Szerbiába, de olvastam olyat, hogy már ott sem lehet kapni higanyosat. Az otthonit sajnos eltörtem... Tudok venni ott egy patikában?
2016. máj. 29. 23:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem hogy a lepontozgató okoskodó embereknek mi a bajuk. Mi rosszat mondtam amiért dícsérni mertem a régi technológiát és én egyedül kioktatás nélkül adtam a kérdezőnek egy választ. Érdekes évtizedekig bevált eszköz volt a higanyos lázmérő, csak az Eu ezt is betiltatta, mint sok minden mást. Jó én megértem, mert a higany veszélyes és mérgező, de nem ipari mennyiségű és egy lázmérőtől vagy egy fali hőmérőtől még senki nem halt meg. Sokan az egészségügyben a mai napig ezt ajánlják. Pl nővérek, háziorvosok, akárhol jártam sokszor szóba került a téma. Olcsóbb megfizethetőbb és megbízhatóbb.

A digitális nyűgösebb, ha az elem lemerülőben van már nem pontos, a használati utasításban leírja hogy a csippantás után pontos értéket mutat, és kiderül hogy nem, mert még tovább kell bent tartani egyes tapasztalatok szerint. Ha normális pontos lázmérőt akarsz megintcsak a zsebedbe kell nyúlni. Kösz, de én maradok a higanynál, még élek és nem ebbe fogok meghalni.

2016. máj. 30. 12:56
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja, egy hőmérőtől nem, csak amikor százmillió összetört hőmérő végzi a szeméttelepeken évtizedek alatt, az annyira nem frankó. Persze nem dől össze a világ, de ha elkerülhető, akkor ugye minek? Nem hinném, hogy megfizethetőbb lenne, kb egy ezres egy digitális hőmérő. Azt se hiszem, hogy pontosabb lenne, a szükséges pontosság röhögve biztosítható elektronikusan, a kalibrálást meg a higanyosnál is el lehet rontani. Leolvasni nehezebb, ha nem rázza le valaki, akkor megtévesztő. Törékeny és az üvegcserép és a higany se szerencsés bőrrel érintkezve. Nem kéne valami csodaként beállítani, amit a gonosz EU betiltott.
2016. máj. 30. 13:32
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem dobálni kell hanem lázat mérni vele.
2016. máj. 30. 13:50
 14/17 anonim ***** válasza:
12: Ha az elektromos hőmérő szerint 35,4 Celsius fok a normál hőmérséklet, és 36,8 Celsius foknál sose mér melegebbet, akkor ne mondd azt, hogy az jó!
2016. máj. 30. 17:15
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem mondom, az nyilván rossz. Na bumm. Egy folyadékos hőmérővel nyilván nem fordulhat elő, hogy rosszul van kalibrálva gyárilag :)
2016. máj. 30. 17:59
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ, főleg ami a ténylegesen feltett kérdésre érkezett. Csak arra voltam kíváncsi nem-e megyek feleslegesen oda a patikába. 2. válaszoló, megkaptad a zöld kezet :)És igen, mindenképp higanyosát szeretnék venni, mert szerintem is az a legjobb. Egyébként pedig nem a sajátomat törtem össze, így olyannal szeretném pótolni, amilyen volt.
2016. máj. 30. 19:54
 17/17 A kérdező kommentje:
Egyébként meg én összetörtem és még itt vagyok
2016. máj. 30. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!