14 évesen lehet bajom a saját testsúlyos edzéstől?
Sziasztok. 14/f vagyok.
176 cm 64 kg.
Elkezdtem egy saját testsúlyos edzést ami a 300 edzésterven alapul.
Szerintetek folytassam tovább?
Lehet tőle valami bajom esetleg a későbbi időkben?
Heti 5-6 x edzek.
Szóval felteszem még egyszer a kérdést: szerintetek lehet tőle valami bajom? Akár a gerincemnek vagy a szívemnek?
A szívednek ebben a korban biztosan nem.
A gerincednek a földről túl nagy súly emelésétől lehet, de ez is olyan, hogy a protrusio egy folyamat, amitől majd idősebb korodban lehetsz derékfájós.
A zsámolyra ugrálást és egyéb térdhajlításos gyakorlatokat ne erőltesd túl, mert a térdízület romlik, kattogós lesz a térded. (Tornaórai 50 db négyütemű gyakorlat tanár által diktált ütemre csinálása pl. jó sok embernek elintézte.)
*A szívednek ebben a korban biztosan nem.
Sőt, minél többet "terheled" fiatalon, annál kevesebb munkája lesz nyugalmi állapotban, így még jót is tesz neki, ez lemaradt.
Az a "Heti 5-6 x edzek" nem valami jó dolog.
Bocsi lehet hogy hülyeséget mondok, de én úgy hallotam ha rendesen megedzed magad akkor kell regenerálódni is körülbelül 3-6 napot. "HA" nem jó javítsatok ki.
Eltörheted a kezed mint én most...:D
5 napon keresztül húzódzkodtam, futottam. hasaztam rúdnál/földön, fekvőztem, trükköztem, hétvége pihenő volt...ez ment 3 hónapig...
Szépen láttam a fejlődést, igaz előtte úsztam + néha súlyzóztam.
Nagyon jól éreztem magam haverokkal...elrugaszkodtam a géptől...stb...teljesen megváltozott minden körülöttem, odafigyeltem a kajára, iskola után azonnal mentem edzeni, normál időben feküdtem le...és mi lett a vesztem? Muscle uppozni akartam nekifutásból tegnap, (mindig sikerült egy helyből, de akkor nem tudom miért, de nekifutottam) rosszul fogtam meg a rudat és leestem, reccsent egyet a karom és most gipszben vagyok alkar repedés miatt...reménykedek abban, hogy nem kell műteni.
Kérdésre rátérve, nem lesz bajod tőle, de ésszel csináld. Az edzés alapja a fegyelem.
16/F
Ja, és ezt az edzéstervet csináld ha megfelelsz a követelményeknek. Nézz utána a fogásoknak, minden másra megy...én mindenből megcsináltam ezt a tervet + tolódzkodtam, fekvőztem minden fogással.
Ha normálisan, ésszel csinálod akkor nem.
Ha szarul akkor lehet a csontjaidra hatással van, de nem olyan nagy mértékben mint a súlyzós edzéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!