Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 9 napja tartó szorulás, idős...

9 napja tartó szorulás, idős betegnél?

Figyelt kérdés

Tanácsot/tapasztalatot szeretnék kérni, leírom a tényeket:

Évek óta tartó szorulás kezelése szokásos módon, ezekkel 5 naponta sikerül a székelés (apósom, tehát idős ember):

Guttalax 10 csepp

3 glicerines végbélkúp

Dulcolax 1 tbl.

Ezek mellett most 5 nap után SEM volt hatás.

2 napra rá, tehát a 7. napon 40 ml Laevolac szirup, semmi. Erre rá egy napra, tehát a 8. napon glicerines végbélkúp és 5 tk NYÍRFACUKOR, semmi!

Ha most a 9. napon kap Fenolftaleint délben, és este mégegyszer, ugyanúgy semmi, akkor a kórházon kívül van még egyéb lehetősége?

2016. ápr. 29. 10:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
9 nap az már nagyon sok, orvoshoz kellene menni sürgősen.
2016. ápr. 29. 14:58
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem kell az apósodat bevinni a szexshopba, téged is kiszolgálnak, kedves kérdező, ha már elmúltál 18 éves. Amúgy ne f...sál már annyira a beöntés készlettől, amit megkapsz patikában vagy bárhol.

Jó, nagy hülye vagy, hogy inkább a keserűsót választod, azzal a sz...ral kínzod szegény öreg, beteg embert. Egyrészt, ha bélelzáródása van, amit ugye nem tudhatsz, hogy van-e, a keserűsó életveszélyes. Az íze meg egy borzalom, mint gyakorló IBD-s, tudom. Inkább írasd fel a Picoprepet, ha nem sajnálod szerencsétlenre azt a 4 ezer forintot, amibe kerül. Az legalább egy Fanta narancs ízű, iható cucc, nem olyan borzalmas, mint a keserűsó, ami nekem a tápcsatornám másik végén jött ki, magyarán telehánytam tőle a b--dit...

De csak rajta, ha ilyen barom vagy, hogy nem vagy képes értékelni a normális tanácsot, meg a jószándékot! Csoda, hogy meg nem ölöd az öreget ezzel a hozzáállással! Azért egy beöntést beadni nem egy agysebészet és nem is atomfizika. Viszont nem veszélyes ellentétben a teljes belet kitisztító keresűsóval.

2016. ápr. 29. 15:06
 13/20 anonim ***** válasza:
Ja, és annyit még hozzátennék, hogy ha nekem lenne valamelyik hozzátartozóm súlyos beteg, és arra lenne szükség, igen is elmennék egy szexshopba, ha ott van olyan cucc, ami segíthet rajta. Nem szégyenlősködnék, mert egy ember élete fontosabb.
2016. ápr. 29. 15:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az ÉRTELMES válaszokat!
2016. ápr. 29. 16:50
 15/20 anonim ***** válasza:

Azért azt tudd, hogy ha bélelzáródás van, ami kilenc nap után már egyáltalán nem kizárható, a keserűsóval lehet, hogy megölöd.

Ameddig lejut a keserűsó, ott felhalmozódik az anyag, és könnyen megtörténhet, hogy a belei nem bírják a nyomást, felrobbannak iszonyatos fájdalmak közepette. Egy sürgősségi műtét talán megmenti, de azt sem biztos, hogy túléli. Az a műtét ugyanis nem kis műtét lesz, felvágják a hasát köldöktől ágyékig, a legjobb esetben is hónapokig lábadozhat, és jó esélye van arra, hogy kivezetik a vastagbelet a hasfalára.

Az egyetlen, amivel biztosan nem ártasz most, az a beöntés. Amit bármennyire is nem akaródzik neked, házilag is simán kivitelezhetsz.

Persze, ha bélelzáródása van, és nem viszed kórházba, így is, úgy is biztosan meghal az após, mert elhalnak a belei, kap egy hashártyát, és kampó.

Azért szurkolok persze, hogy beváljon a kísérlet a keserűsóval, amit én az ellenségemnek sem adnék egyébként olyan borzalmas.

2016. ápr. 29. 17:06
 16/20 A kérdező kommentje:
A keserűsót nyilván nem most gondoltam, hanem később, ha már a mostani probléma megoldódott.
2016. ápr. 29. 17:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Én hoztam fel a keserűsót. Igaz, én még nem kóstoltam, de édesanyám sosem panaszkodott rá. Ő a ricinustól és a szennateától kapott hányingert és öklendezett órákig, de a keserűsó ízére sosem panaszkodott. Gondolom, ez is ízlések és pofonok kérdése. Emellett az is gondolom, amennyiben komoly fájdalmai lennének az apósának, akár a keserűsó miatt, akár bármi más miatt, a kérdező is azonnal orvoshoz vinné, ügyeletet hívna, és nem itt kérdezősködne. De tekintve a heves hozzászólásokat, és főleg elismerve, hogy én bélelzáródásra és annak a veszélyeire nem gondoltam, nem is értek hozzá, de mindezek után, kérdező, kérlek, ne próbáljátok ki a keserűsót, én senkinek sem akartam rosszat, a saját, illetve édesanyám tapasztalatát írtam csak le. Neki segített és bevált. Kérlek, ehelyett inkább hívjátok fel a háziorvost vagy az ügyeletet, és kérdezzétek meg, ők mit tanácsolnak. Mégegyszer elnézést kérek, hogy felhoztam a témát.
2016. ápr. 29. 17:47
 18/20 anonim ***** válasza:

Sajnos colitis ulcerosám van, szóval ismerem én az összes durva hashajtót a vastagbél-tükrözések miatt. Meg a bélrendszer működését is ismerem elég jól...

Hát, a keserűsó annyiból OK, hogy legalább nem okoz görcsöket, az íze viszont horror, én hánytam tőle. Meg kellett inni egy tasaknyit teában, hát egy pohárkával még lecsúszott, a következőnél már éreztem, hogy nem akar lemenni, a harmadik meg jött vissza... Lehet, hogy más jobban bírja, de ha rágondolok is rosszul leszek.

A szenna az valódi emberkínzás, iszonyatos görcsök közepette okoz hasmenést.

Vannak kíméletes cuccok, Picoprep mostanában a tutiság, az viszonylag iható, narancsos üdítőre emlékeztet, és ugyanolyan szinten kitisztít, mint bármelyik másik.

Egyik sem székrekedésre való azonban szerintem, hanem a bélrendszer teljes kitiszítására.

Attól tartok emellett, hogy ha valaki állandóan cseszteti a beleit mindenféle vegyszerekkel, a belei leállnak, és maguktól már nem akarnak majd mozdulni, ezért nem tartom szerencsésnek azt sem, hogy ha valaki naponta eszi a Guttalaxot meg tsait.

Ha nem elég laza a széklet, akkor tényleg a beöntés a legüdvözítőbb, az semmilyen szinten nem árthat.

2016. ápr. 29. 18:54
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszi,elmentek a sürgősségire anyósommal.
2016. ápr. 29. 22:50
 20/20 anonim ***** válasza:

Remélem, már jobban van az apósod.

Véletlenül belefutottam egy cikkbe, amiben a hashajtók hatásáról is írtak (más témával kapcsolatban):

"A vastagbél béltartamára vannak hatással. Valódi súlyvesztésről igazán nem beszélhetünk, ugyanis a táplálék már a vékonybélben felszívódásra került. Ugyanúgy, mint vízhajtók esetében a szervezet folyadékot veszít, ez okozza az estleges könnyedség érzését. Hosszú távú alkalmazás esetén már csak hashajtó segítségével történik székletürítés, ami ördögi kört indít be, mert egyre több gyógyszerre lesz szükség. A végeredmény itt is az elektrolit-egyensúly felborulása, súlyos vízhiány a szervezetben, székrekedés, hasi fájdalom, hányinger, hányás. A gyógyszer elhagyása nehéz, orvosi segítséget igényel."

Részletek: [link]

2016. máj. 3. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!