Milyen veszélyei lehetnek több év múlva a kevés alvásnak?
Naponta kb. 3-4 órát alszom vagy előfordul, hogy hétvégente egy percet sem.
Srmmit sem szedek, nem ásítok, nem vagyok álmos. Esetleg kicsit fáradt, de nincs az, hogy aludnom kell.
Ez az, hogy ennyi alvás után teljesen fitten ébredek. De ez több éve van.
Ebből kiindulva nem tudom, hogy ez milyen hatással lehet később a szervezetemre.
Olyan szokott lenni, hogy elfáradok és lefekszem, de nem alszok mert nem vagyok álmos.
Igen, vannak olyanok, akiknek a kevés alvás is elég és vannak olyanok, akiknek a sok is kevés.
Nem véletlenül van az életünkben az alvás. Ha ezt huzamosabb ideig felborítjuk, felborítódik (ez főleg betegség eredetű), akkor annak rövidtávú és / vagy hosszútávú következményei szoktak lenni, ami kihat a szellemi, lelki, testi funkcióinkra. A következmények is eltérőek.
Az, hogy ennyire nincs igényed az alvásra, de mellette nem iszol sok kávét, energiaitalt, nem drogozol és nem állítottad be a szervezeted pl. tanulás miatt a kevés / vagy nem-alvásra, az inkább betegségre utal.
Mindenképpen beszélj a háziorvosoddal erről. Majd ő tovább küld szakorvoshoz, egyéb vizsgálatokra és az orvos döntse el, hogyan tovább.
Vannak veszélyei az általad leírt kevés / nem alvásnak (nemcsak több év múlva), de túl sok ahhoz, hogy ezt itt fel lehessen sorolni.
Mielőbb menj el a háziorvosodhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!