Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá magam arra,...

Hogy vegyem rá magam arra, hogy hamarabb elmenjek aludni? Mostanában nagyon későn szoktam menni.

Figyelt kérdés

Általában azért maradok fennt sokáig,mert nagyon nem várom a másnapot,ezért inkább elhúzom,hogy minél később jöjjön el.Minimum 0:30-ig szoktam fennt lenni és fél 6-6 körül már kelek.YT-t,Twitch-et nézek gépen aztán még telón is az ágyban és úgy kell rávegyem magam,hogy na mostmár elég.Reggel persze hulla vagyok napközben nem annyira,csak ha hazaérek.

Van amúgy valamilyen gyógyszer ami ki tud ütni időben?

2016. ápr. 6. 00:07
 1/4 Yolo2 ***** válasza:
100%
Kapcsold ki hamarabb a géped, a telefonodat hagyd az asztalodon ahol nem éred el az ágyból és így feküdj le aludni. Hátha lusta leszel kikelni az ágyból hogy videókat nézz.
2016. ápr. 6. 00:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet
2016. ápr. 6. 00:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne gyógyszerezd magad. Fiatal vagy még hozzá, majd az altatót hagyd meg akkorra, amikor már telefon és gép nélkül is csak forgolódsz az ágyban az álmatlanságtól.

Hideg vizes zuhany este segíthet. Alváshoz lehűl a tested és a hideg víz segít ebben, hogy hamarabb hűlj le. Ez azért lehet hasznos, mert ha hozzászokott a tested, ahhoz hogy fél egyig fenn vagy, akkor nehéz lesz rászoknia arra, hogy hamarabb kezdje el a felkészülést az alvásra.

Kipróbálhatod a gyógynövényes párnát is. Én csináltam magamnak és imádok rajta aludni, leteszem a fejem és már szinte el is bódít.

Persze ha allergiád van, akkor nem javasolt.

2016. ápr. 6. 08:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Altató az utolsó amit használni kellene. Megvan a hozzászokás veszélye. Kerüld a koffeint tartalmazó italokat. Terhel magad fizikailag. Gondolok itt pl. futásra (én utálom) esti kiadós sétára, bringázásra (ezt már inkább szeretem) , stb. Igyál citromfű teát.

Olvass unalmas könyvet akár csak pár oldalt ezután. Talán segít neked is. Nekem működik. Arra figyelj, hogy a mozgással ne pörgesd fel magad túlzottan, legyen időd "leszikkadni"

2022. jan. 2. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!