Nagyon rosszul érzem magam. Mit tegyek? Lázas vagyok,25 fokos szobában, betekarózva, de reszketek.
Nyugodtan vegyél be lázcsillapítót!
Amúgy nem kell lázmérő, azt érezni lehet, ha az ember lázas.
Amúgy tény, hogy a magas hő pusztítja a kórokozókat, de a szervezet láz nélkül is legyőzi a kórokozókat, illetve ha nem vírusos fertőzésről van szó, akkor hiába a láz, az nem fogja megölni a baktériumokat, arra antibiotikum kell.
Ha az ember rosszul van a láztól, akkor kell bevenni lázcsillapítót, hogy ne legyen rosszul. A szervezet meg enélkül is le fogja győzni a betegséget, vagy ha úgy van, szed rá gyógyszert és majd attól meggyógyul.
És akkor mi van azokkal az emberekkel, akik szinte soha nem lázasak, amikor betegek? Azok is meggyógyulnak. Nem véletlenül.
Csak is akkor jó ilyen módon hagyni a lázat dolgozni, ha az nem okoz gondot, vagyis nem vág ágyhoz a láz. Egyébként meg komolyan kérdező, vegyél be lázcsillapítót!
Hol vagy? Ne legyel magas lazzal, lazmwro nelkul egyedul. Ha nem tudod merni a lazad akkor inkabb hutsd magad, vwgyel be lazcsillapitot es ne takarozz be. Ha van lazmerod akkor 39 fokig felmehetsz, de anelkul ne kiserletezz. Ha gyogyszer es langyos (nem hideg!) Furdo nem segit a szedulesen akkor hivd fel a mentoket es kerdezd meg h mit csinalj. Nem tudom h eleg magas lazzal nem visznek e ve inkabb minthogy meghalj otthon egyedul. Ha nem vagy ennyire rosszl, akkor viszont huzz az ejszaka kozepere egy ebresztot es langyos fzrdo megint, mert olyankor negy legmagasabbra a lazad. Meg vegyel be neg egy lazcsillapitot.
Aztan kedden meg otvos es vegyel lazmerot.
Jobbulast, vigyazz nagadra. Ha van ismerosod a kirnyeken akk meg hivd fel, h menjen el neked ugyeletes gyogyszertarta es vigyen lazmerot meg gyogyszert. Persze kifizeted es josz neki egy szivesseggel. Tudom h unnep van de vannak emberek akiket ilyenkor is hivhatsz. Ha a kirnyekeden nincs, akkor hutsd magad inkabb.
Te sehogy se tudod megállapítani, hogy milyen eredetű fertőzésed van.
Bár nagy valószínűséggel inkább vírusos, de nyugi, én még szarabb passzban voltam itthon tök egyedül, epegörccsel görnyedtem a szoba közepén úgy, hogy hirtelen jött és a 2 hónapos kisfiammal voltam egyedül itthon. Vettem be gyógyszert, amit mondjuk sikeresen pár perc múlva ki is hánytam, de szerencsére a férjem már útban volt hazafelé.
Szóval ehhez képest egy láz, meg egy szédülés nem olyan gáz. Volt sajnos abban is részem.
Szóval nyugodtan vegyél be lázcsillapítót és pihenj sokat! Figyelj a folyadékbevitelre, az most még nagyon fontos. És rendbe fogsz jönni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!