Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik ha nem fizetem a...

Mi történik ha nem fizetem a TB-t vagy ha számláz a NAV de azt se fizetem be?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, és nem tervezek hazamenni. Itt van biztosításom, de otthon nem fizetem. Lehetséges, hogy számláznának nekem, hogy fizessek? Illetve, mi történik ha nem fizetembe.

Olvastam, hogy ha bármennyi legális jövedelmem van akkor arra a NAV rátehetné a kezét, de ez külföldre is igaz? (Nem hiszem, hogy erre bármilyen legális lehetősége van)

Vagy ha külföldön van kocsim, házam, arra rátehetné a kezét? Illetve, ha nem az én nevemen van, hanem a "nem magya állampolgárságú" férjemén, akkor megtehené?

2016. márc. 25. 11:38
 1/7 A kérdező kommentje:
Magyarul, utánam jönnének-e Belgiumba, és ha igen akkor mi az amit itt megtehenének.
2016. márc. 25. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
De jó pasit fogtál magadnak.
2016. márc. 25. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, utánad mehetnek, és egyre inkább meg is csinálják, behajtják az adót. Nehogy azt hidd, hogy az adóhatóságok lacafacáznak, és hagyják a pénzt külföldre lopni. Ezért kérik ki még a titkos svájci bankszámlák adatait is, hogy elkapják a külföldre vitt pénzeket.

Amúgy kettős adóztatást elkerülő egyezmények vannak, jobb lenne, ha elintéznéd, hogy hol mit kell fizetni, és azt rendeznéd, amit kell.

2016. márc. 25. 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Itthon bejelentetted a TB felé,hogy kint élsz életvitel szerűen?
2016. márc. 25. 13:02
 5/7 A kérdező kommentje:

2.

Értem, hogy utánam jöhet, de olyanra nem teheti rá a kezét ami nem az én nevemen van, ugye? Pl a bankszámlám se az én nevemen van (tehát jogilag nem is az enyém). Ha nincs mit elvennie vagy miből levonnia akkor mennyi idő után évül el bármilyen eljárás?

3.

A kettős adózásról nem tudok semmit. Most felsőoktatásban tanulok és mellette diákmunkám van amiből évi "x" összegig nem kell adóznom. Gondoltam csak akkor jelentkezek ki otthonról 100%an, ha elvégeztem az iskolát és biztosan tudom, hogy nem költözöm haza.

2016. márc. 26. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
A diákmunka béredből is le tudják vonni.
2016. márc. 26. 13:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Először is ki kellett volna tölteni egy nyomtatványt, hogy nem itthonról szerzed a jövedelmed, és nem itthon vagy biztosítva, hanem külföldön.

A kettős adózás elkerülése röviden annyit jelent, hogy ha igazolod (bérlap és bevallások), hogy kint már levonták tőled az adót a jövedelmeid után, akkor itthon már nem vonhatják le (ha a két adónem megegyezik).

A banki szféra ezt úgy kezeli, hogy az adóstársad (közjegyző által bejegyzett élettársad, vagy házastársad) terhére szedi be a pénzt. A NAV-nál csak annyit tudok, hogy ha az illető elhalálozik, akkor ha nincs gyerek, a szülőre száll az adósság.

Ha meg még nincs semmi a neveden, akkor ahogy veszel, a NAV tuti ráteszi a kezét. Először nyilván a nagyobb adósságokat hajtják be, de ha nem intézed el a papírokat és csak gyűlik, Te is oda jutsz. Emellett felkerülsz a BAR listára, azaz feketelistás leszel a NAV-nál, ezáltal a bankoknál is. És ha oda felkerültél, amint kifizetted a tartozásod, még el kell telnie 5 évnek, hogy lekerülj a listáról.

Nézzél azért te is utána a jogszabályoknak, amik most hatályosak, és szerintem add be a NAV-hoz a nyomtatványt. A NAV meg majd tovább küldni az OEP-nek (TB)

2016. ápr. 27. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!