12 éves vagyok és nem tudok lenyelni egy tabletát hogyan csináljam?
Törd össze és úgy.
Én 15 vagyok és engem is kiakasztanak a tabletták.
Én is mindig paráztam, hogy megfulladok. Régen meg csak ilyen kis kör alakú szörnyűségek voltak, amit ha eltörtem, akkor meg a helyes éle karcolta végig a nyelőcsövem.
Előzőnek igaza van, gyakorolni kell. Nekem úgy sikerült, hogy előbb a kapszulákhoz meg a lekerekített dolgokhoz szoktam hozzá, ezek könnyebben lecsúsznak.
A másik dolog: nézz a tükörbe, és nyújtsd ki a nyelved. Próbáld meg a nyelved hátulját lenyomni, mármint ne kézzel, hanem mint az orvosnál, mikor á-t kell mondani, próbáld meg annyira leszorítani a nyelved, hogy nagyon mélyen beláss a torkodba.
Ezt próbáld megszokni, hogy milyen érzés, hogy mikor ezt csinálod, hátul nagyon sok hely lesz. Próbáld úgyis, mikor csukva van a szád. A legjobb példa: mintha csukott szájjal akarnál ásítani.
Vedd a tablettát a szádba, mellé vegyél annyi vizet a szádba, amennyi elfér, nyomd le hátul a nyelved, lazítsd el a torkod, és nyelj. Az a legjobb, ha rögtön iszol még pluszban rá, így ha nem ment le, valamelyik korttyal észrevétlenül le fog csúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!