Szerintetek melyik tornát csináljam? Melyik jobb a gerincemnek?
Gerincferdülésem van régebb óta és idén télen lesz 2éve, hogy van fűzőm is. Schrott tornát alkalmaznak rajtam heti 2x és az első egy évben segített is. 30 fokról 20-ra csökkent a görbületem. Azt mondták, hogy a fűző és a torna csak együtt hat. Aztán hanyagoltam a mindennapi tornát és úgy maradt a hátam azóta is.
Ma voltunk egy Kim doktotr nevű embernél és azt mondta, hogy a Schrott már 80 éves módszer és nem használ semmit. Mutatott pár gyakorlatot és nagyrészük pont annak az ellentéte, mint ami a Schrottban van. Nem mellesleg ezek az új gyakorlatok kissé fájdalmasak.
Azt is kijelentette, hogy a fűző sem ér semmit és haggyam abba a hordását, de ha fojtatom ne is menjek vissza hozzá.
Őszintén nem tudom, hogy melyik módszert válasszam, mert a Schrott + fűző segített amíg abba nem hagytam a napi színtű tornát. Nem tudom, hogy használ-e egyáltalán az új torna és ha igen, mennyire.
Ha a Schrott + fűzőt választom, akkor elkezdeném újra a napi gyakorlást. Én erre a módszerre hajlok inkább, mert ez segített már.
Akik érintettek, érintettek voltak vagy jártasak ebben a témában, kérem írjanak.
Köszönöm, hogy elolvastad.
Egy tanácstalan 15 éves kamasz srác.
A másik doktor nem véletlenül valami természetgyógyász homeopátia függő emberke? Az ilyenekre ne hallgass :)
Tudod a járt utat a járatlanért.. :)
Szia. Gyógytornász vagyok, így azt tanácsolom, hogy amit a KIM "doktor" mondott neked azt el ne hidd. A fűző hordása addig kell amíg a csontosodás le nem zajlik kb 18 éves korodig, a torna pedig azt kell h mondjam életed végéig, mivel szükséged lesz egy nagyon erős törzsizom fűzőre vagyis hasizom és hátizom. A schrott terápián kívül van még más lehetőséged is , mint pl. dorn terápia vagy ott van a hagyományos gyógytorna/ gerinctorna. De javaslom, hogy minél hamarabb intézd el, hogy megvizsgáljanak és újra kezdhesd a tornát otthon is.
Remélem segítettem
Ha voltatok annál a Kim nél akkor van pénzetek. Az egy sarlatán.
Fitness termes edzést csinálj, vagy otthon a fegyencedzés könyv alapján.
Pár kg izmot fel kell szedni ebben gondolkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!