A szüleim miért hallgatnak el előttem egészségügyi problémáimat, miért kell kitotóznom, amikor ők tudják? Nem kéne ezeket tudnom 25 évesen?
Gondolom, hogy ne aggódj feleslegesen!
Azonban ideje lenne rájönniük, hogy a gyerekük már felnőtt, és talán el kéne engedniük a kezedet. Ülj le és beszélj velük! Elvégre jogod van tudni, hiszen a saját életed.
Lehet hogy már elfelejtették. Esetleg nem gondolják, hogy fontos.
Kérdezz rájuk, hogy van e olyan gyermekkori betegséged amiről nem tudsz.
ja nem tartották fontosnak. Kérd meg, sorolja el születésedtől, mire emlékszik, s azután tudni fogod. Mi sem emlékszünk ám mindenre, akkor mondom, hogy nem tudom.
A kertonod elvileg kiadta a gyerekorvos 18 évesen, kérdezd meg, nem tették-e el, és arról mindent megtudhatsz.
Ilyen apró panazsai mindenkinek vannak gyerekkorában, valószínűleg már el is felejtették, csak most hogy mondtad, eszébe juttattad. Minden ötödik gyerek kipirosodik a klóros víztől, azért ezt általában kinőjjük, és a szívzörej sem ritka. Amnéziád is van, vagy hogy felejtetted el ;)?
Ami fontos az orvosnak, az ott van a kartonján.Senki sem emlékszik minden apróságra gyerekkorából. Ezek, amiket leírtál, nem igényelnek kezelést.
Epilepszia, tüdőbaj, kicserélt szívbillentyű, súlyos allergia, cukorbetegség - ilyenekre kérdez az orvos, ezek az enyhe dolgok nem lényegesek neki.
Hát nem tudom, azért az egy dolog, hogy a szüleid nem engedik el a kezedet, de abból amit leírtál úgy tűnik te azért élvezed is ezt.
Én 22 éves vagyok, orvosokhoz 18 éves korom óta teljesen egyedül járok, pedig epilepsziás is vagyok. Alvás megvonásos EEG-hez be kellett feküdnöm a kórházba, hogy egy pillanatra se szundítsak el, reggel is egyedül mentem haza. Teljesen titokban végig csináltam egy abortuszt és a vele járó ügyintézést (félre ne értsetek, nem vagyok rá büszke, de itt most nem ez a kérdés).
Én inkább anyukámat féltem, mert aggódó típus, és amitől lehet megkímélem, az epilepsziás rohamok az egyetlenek, amiktől nem tudom megkímélni. Ha valaha lehet még gyerekem, szeretném, hogy nagymamája is legyen. Pajzsmirigy túlműködése van, magas a koleszterinje, az agyában van egy rög, ami egy időzített bomba... Ha nem kímélem nem éli meg, hogy unokája legyen, vagy egyáltalán azt lássa, hogy önállóan állok a lábamon.
De legalább a várókban eltöltött hosszú percektől, és az esetleges rossz hírtől is meg tudom kímélni, ha akarom. Az hogy lehet, hogy csak ők tudják a pontos eredményeket? Ezt egyszerűen nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!