Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Apukám psoriasisban szenved,...

Apukám psoriasisban szenved, nagyon durva gyógyszert kapott, szerintem baja lesz, segitenétek?

Figyelt kérdés
Már kb öt éve ilyen a bőre, ami egyre rosszabb, mostanra a teste 80-90 %-a sömörös, a bőre a sok sz@r szteroidos krémtől elvékonyodott, semmit nem segitenek. Dokihoz nem akaródzik menni, nehogy mást is találjanak, más betegséget...inkább homokba dugja a fejét és várja a csodát. Most kinjában elment egy másik bőrgyógyászhoz, mert az eddigi meg sem vizsgálta már, csak felirta a szokásos nem hatásos kencét. Az új doki felirt egy olyan gyógyszert, ami levedli az egész testét! Nem is ez a durva, hanem az, hogy ezt mondta: nem kell diétázni, semmi köze a kajának a pikkelysömörhöz, ihat is nyugodtan, tökmondegy. Gyógyszer mellé! Szép! Egy liter bort meg is iszik naponta, ha ugy van kedve, mivel hogy ugyis semleges a bőre állapotára nézve... Ebben a betegségben szenvedők, tényleg mindegy mit eszik/iszik? Nincs valahol egy klinika, ahol ezzel foglalkoznak? Volt valaki ezzel a bajjal már kórházban? Nagyon aggódom érte, 62 éves.
2010. márc. 29. 22:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Mit irtak fel?
2010. márc. 29. 22:33
 2/9 anonim ***** válasza:
hát a kajának nagyon is van köze a bőrtünetekhez.. a rejtett ételallergiák sokszor okoznak pont ilyen problémákat.. tejallergia, vagy glutén allergia a leggyakoribb, de bármi más is lehet.. másik doki? esetleg ételallergia tesztre kéne vinni.. én is diétával kezelem a bőrtüneteimet.. a bőr a legnagyobb méregtelenítő szervünk!
2010. márc. 29. 22:46
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom a gyogyszer nevét, de holnap megnézem, ide kiírom. Nem egy házban lakunk már:( nem tudom elhinni, hogy mondhat egy doki ilyet, hogy ihat alkoholt meg egyen amit akar...
2010. márc. 29. 22:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Maria Treben könyvben van diéta pszorisoknak. Vannak tiltott ételek és italok.Tea, ami használ.

Forgassátok az apukáddal.

A szteroidok egyik mellékhatása az agresszivitás, ami nála az ellenkezésben nyilvánul meg, úgyhogy ne haragudj meg az apukádra.

A kapott gyógyszer dobozában van ismertető,ami rendelkezik az alkohol fogyasztásáról.

2010. márc. 29. 23:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Megvan ez a könyv, egy éve itta is a teát, nagyjából tartotta a diétát, kortyot nem ivott egy éven át, kezdetben sokkal jobb volt az állapota! Aztán jött egy kis stressz, abbahagyott mindent, megitta a borát mint korábban és még rosszabb lett minden. Az izületei fél évig annyira fájtak, alig birt menni:( ezért érzem ugy, hogy be kellene fektetni orvosi kezelésre, hátha helyreteszik a gondolkodását! Nem haragszom rá, csak nagyon szeretem és aggódom, mert logikátlanul csinál mindent, holott egy kétdiplomás okos ember. A szteroid mellékhatása=agresszió, erről nem tudtam, de legalább értek mostmár dolgokat...
2010. márc. 30. 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Mik a fejlemenyek?
2011. júl. 31. 03:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom erdeklodesed, sokkal jobb, sőt teljesen tunetmentes volt jó fél évig! Most a gyogyszert kezdi megszokni a szervezete es kezdett kijonni nehany plakk, de korantsem az egesz testen. Nyar vegen egy infuzios biologiai gyogyszert fog kapni.
2011. aug. 1. 18:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Izületei mitől lettek jobban?
2011. aug. 4. 20:17
 9/9 A kérdező kommentje:
A gyógyszertől ahogy mult a betegség, ugy mult el az izuleti fajdalom nyomtalanul. Tegnap a keritesen siman atugrott a papa:)
2011. aug. 27. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!