Miért nem tudok fogyni?
19 éves, gimis lány vagyok. Tulajdonképpen nincs úgy igazán nagy probléma a testemmel, de én elég maximalista vagyok, nem elégszem meg azzal ami van.
Másfél éve elhatároztam, hogy kyo-zni fogok (full contact-os karate), ill. futni, egészségem megőrzése végett. Edzésekre heti 2x, futni volt hogy minden nap egy héten, de volt hogy csak 2-3 alkalommal mentem. Viszont a távot soha nem csökkentettem (3-12km között), inkább növeltem, ha tudtam. Otthon rengeteg edzést végeztem... Has, guggolások, fekvőtámaszok. Azt mondhatom, hogy szinte profi szintre fejlődtem ezek terén. Tesi órán majdnem mindenből a feladatok kétszeresét teljesítem, a többi lányhoz képest, pedig azelőtt valahol hátul kullogtam. Szóval elég rendesen megizmosodtam (vagy csak a kitartásom nőtt a karate révén? mindegy is..) Mondták, ha elkezdek majd edzeni, nőni fog a súlyom... Ez így is volt, 65-ről pár hónap alatt felmentem 75kg-ra, de nem látszódott meg rajtam semmi. Nem problémáztam, tudtam, hogy az edzések miatt. A probléma itt, hogy akkor nekem senki nem mondta, hogy ezzel én izmot növesztek, nem pedig fogyok. De mindegy, nem bánom...
Azóta eltelt fél év.. a karatét elkezdtem versenyszerűen űzni, és hogy beleférjek a súlycsoportomba, nos le kéne adnom pár kilót. És ez az, amire képtelen vagyok.
Világ életemben odafigyeltem rá, mit eszek. Mikor aztán végleg eldöntöttem, hogy gyökeresen megváltoztatom az étrendem (ez volt 3 hete), kihúztam minden nemű lisztet, kenyeret, krumplit, édességet, csokit, stb...... Azóta is napi 5x-6x étkezek, csak és kizárólag zöldségeket, gyümölcsöket, halat, csirkemellet, tojást, és hasonló, elsősorban fehérjében dús ételeket. Inni 4l-t iszok egy nap, ez csak és kizárólag víz (mást nem is vagyok hajlandó meginni, nem vagyok se üdítős, se tejes).
Na már most, amit én nem értek, az az, hogy hogy az istenbe létezik, hogy 3 hét alatt, ilyen étrenddel (a kalóriabevitelem majd hogy a felére csökkent ezzel az étrenddel, amit megjegyzek a sportorvosom javasolt személyre szabottan), illetve a változatlan napi 1-2-3 rendszeres, aktív, kemény mozgással nincs semmi változás?? Most volt a suliba testzsírszázalék mérés, ott az eredményem 34% zsír volt, ami az egészséges zónámon egy kicsit ki is megy. 2 éve, mikor nem csináltam semmi sportot, 28% volt. Na most azzal ne jöjjön nekem senki, hogy hormonváltozás, meg én nem tudom mi, mert elég korán érő típus voltam, különben meg 14 éves korom óta 173 cm vagyok. Én itt a környéken olyan embert nem ismerek, aki tényleg ennyire odafigyelne a dolgokra.
Nézem az osztálytársaim, akik minden szünetbe lejárnak az autómatához, és veszik azokat a kilóriabomba hulladék sz*rokat (amit az én szervezetem még csak képről se látott), és ha fel is szednek egy-két kilót, jönnek azzal, hogy na most hanyagolják kicsit a gyors kajákat.. És mi a vicc? Hogy valóban lemegy az a pár kiló, ha nem eszi meg a napi 2 hambiját, hanem mondjuk negyed olyan egészségesen táplálkozik mint én... Ja, és még tesire se járnak be, nem hogy csináljanak valami sportot a szabadidejükben.
Nem értem, mit csinálok rosszul.. Velem mi a probléma? Létezik olyan, hogy valaki genetikailag nem tud fogyni? Vagy lehet, hogy van ennek valami más egészségügyi oka? Elég mélyen beleástam már magam ezekbe a dolgokba, kb elmehetnék dietetikusnak is. A tanácsaim másoknál beválnak, de nálam nem. Miért?
Nagyon kérem, aki tud segíteni, ne tartsa magába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!