Iszonyatosan rossz a tartásom, milyen gyakorlatokkal tehetném jobbá?
Nagyon görbe vagyok, S alakban állok, a hasamat előrenyomom, a hátam görbe. Valamint iszonyatosan merev is vagyok, egy normális hidat nem tudok megcsinálni. Mostmár nagyon zavar, és el is kezdett fájni a derekam, hátam. Ajánlanátok gyakorlatokat, edzéstervet, nyújtást, akármit. Eddig nagyon lusta voltam, mindig kifogásokat kerestem de mostmár elég.
A válaszokat előre is köszönöm :) 22/F
Hogy érted, hogy nagyon görbe a hátad? A gerincnek normális esetben egy kettős S alakja van.
Egyébként sportolj bármit, ami könnyed mozgást igényel (foci pl.), valamint csinálhatod a (szerintem) legalapvetőbb gerinctornát is napi 1x:
Kedves Kérdező!
Ahhoz, hogy szebb legyen a tartásod, egyenesebb legyen a hátad, a gerincoszlopot megfelelő mobillá, s egyben stabillá kell tenni. Hasizmokat, hátizmokat szükséges treníroznod, mellizmokat nyújtanod, a farizmokat pedig erősítened. Ezekben egy gyógytornász kellőképpen hasznodra lehet és megtanítja mit, hogyan is kell.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!