Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valaki annyira megsérül...

Ha valaki annyira megsérül fizikálisan, hogy perceken belül meghal, az érez valamit a sokktól?

Figyelt kérdés

Láttam egy videót, ahol egy rendezvényen a bika nekiment a lónak, és a szarvával pár másodpercen belül teljesen szétvágta a hasát. Amikor a ló el tudott tőle menekülni, elkezdett körbe körbe futni, de úgy, hogy a belső szervei (szó szerint minden) kiesett a hasából. Majd hirtelen elesett és csak egy hatalmas üreges lyuk volt a testén, és látszott hogy a tüdejével mennyire kapkodja a levegőt, és pár perces szenvedés után halt csak meg.

Ezt láttam kb 2 órája, de még most is sokkban vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy amikor ilyen történik egy élőlénnyel, az tulajdonképpen fel sem fogja már mi történik vele, ugye? Vagy ő érezte azt a fájdalmat amikor futás közben a bele, meg minden szerve kiesett belőle?

Tudom elég gusztustalan kérdés, de elég gyenge idegzetű vagyok és nagyon megrázott ez a videó. És csak az tudna "vigasztalni", hogy a ló már akkor nem volt nagyon a tudatánál.

(Mielőtt vki megkérdezné, nem szándékosan mentem rá, facebookon volt fent, és magától indult el a videó, nem tudtam miről fog szólni)

2016. febr. 3. 22:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát, sajnos nem igazán tudlak megnyugtatni...

A ló a szúrást biztos higy érezte, viszont azt nem tudom neked megmondani mit érzett amikor kiestek a szervei...

Gondolom itt vér veszteség is volt, és mivel ilyen hirtelen történt, nagyon elgyengülhetett (igazából ebbe halt bele), így nem vagyok benne biztos hogy mit érezhetett, de az hogy elgyengül, azt igen.

2016. febr. 3. 22:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Van egy rokonom,a villamos vágta le a lábát,elmondása szerint nem fájt,inkább csak zsibbadt .

Ilyenkor szerintem olyan stresszhormonok szabadulnak fel,hogy teljesen más tudatállapotban van az ember/állat ,kétlem,hogy olyan fájdalmat érez effektíve ,mintha pl elvágod a kezed .

Sajnos ez csak az én gondolotam,egyáltalán nem biztos .Biztos a sérüléstől is függ. pl egy élve megnyúzás,vagy elégés már valószínűbbnek tartom,hogy pokolian fájdalmas ,amig eszméletednél vagy.

2016. febr. 25. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!