Miért van az, hogy amikor lefekszem aludni, akkor néha amikor már majdnem alszom, akkor hirtelen összerázkódok, mintha megijednék, pedig teljesen nyugodt voltam?
Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 22:40
11/12 anonim válasza:
Nekem is ez van 1 hete :S meg van az is amikor már azt hiszem vége ennek az izének és lenyugszom aztán olyan érzésem lesz pár perc után h meghaltam és ilyenkor gyorsan felugrok és megnézem élek e (bután hangzik de ez nagyon rossz)
12/12 anonim válasza:
Hypnagog myoclonus a jelenség neve. Két elmélet van, h miért alakult ki ebből az utóbbi látszik valószínűnek. Az első szerint amikor az izmaink elernyednek az ébrenlét és elalvás határán az idegpályákban kisülés következik be.
A másik elmélet azt mondja, hogy a rángás egy védekező reflex. Az izmok annyira elernyednek, hogy az agy azt hiszi zuhan a test és hogy az ütést tompítsa rándul egyet. A beszámolók szerint az emberek ilyenkor valami zuhanással, balesettel kapcsolatos dologról kezdenek álmodni.
Velem akkor történt meg, amikor azt kezdtem álmodni hogy neki biciklizem egy fának, na rúgtam is egyet z ágy mellett lévő szekrénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!