Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy amikor...

Miért van az, hogy amikor lefekszem aludni, akkor néha amikor már majdnem alszom, akkor hirtelen összerázkódok, mintha megijednék, pedig teljesen nyugodt voltam?

Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 22:40
1 2
 11/12 anonim válasza:
Nekem is ez van 1 hete :S meg van az is amikor már azt hiszem vége ennek az izének és lenyugszom aztán olyan érzésem lesz pár perc után h meghaltam és ilyenkor gyorsan felugrok és megnézem élek e (bután hangzik de ez nagyon rossz)
2010. okt. 18. 18:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Hypnagog myoclonus a jelenség neve. Két elmélet van, h miért alakult ki ebből az utóbbi látszik valószínűnek. Az első szerint amikor az izmaink elernyednek az ébrenlét és elalvás határán az idegpályákban kisülés következik be.

A másik elmélet azt mondja, hogy a rángás egy védekező reflex. Az izmok annyira elernyednek, hogy az agy azt hiszi zuhan a test és hogy az ütést tompítsa rándul egyet. A beszámolók szerint az emberek ilyenkor valami zuhanással, balesettel kapcsolatos dologról kezdenek álmodni.

Velem akkor történt meg, amikor azt kezdtem álmodni hogy neki biciklizem egy fának, na rúgtam is egyet z ágy mellett lévő szekrénybe.

2010. nov. 15. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!