Gerincferdülésem van, mit lehet tenni?
Én heti kétszer jártam gyógytornázni és háromszor úszni kamaszként. (manapság jógázok) Az első év iszonyat fárasztó és fájdalmas volt. Folyamatosan ki voltam merülve, izomlázam volt. Aztán megerősödtem és elkezdtem helyrejönni. Ezek a mozgások azért kellenek, hogy erősítsék a vázizmokat, a gerinc menti hátizmokat különösen, mert ezek maguktól a helyére húzzák a gerincet. Tehát kitartás kell és több alkalom.
Műteni csak végső esetben kellene, mert onnantól kezdve sose lesz olyan, mint kéne. Az időjárás változásra érzékeny lesz és így tovább. Viszont a sportot be kellene iktatni az életedbe és nem tessék-lássék módra. Komolyan kell venni, máshogy nem lesz eredménye.
(pl én úszás címszóval alkalmanként 2 km-t úsztam, tehát heti 6-t. Ahogy erősödtem úgy váltottam át a lassú nyugdíjas tempóról a gyorsabbra. Sőt, a vége felé már időre úsztam.)
Hátizomerősítés, Húzódckodás
gyors, hátúszás szabályosan.
street workout, trx, fegyencedzés
kézi súlyzókkal tárogatás, fűrészelés
Az iskolatáska meg legyen minnél könnyebb. Füzetek helyett lapok.
Erre nincs gyógyszer, ortopédián ennyit se fognak mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!