Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincferdülésem van, mit...

Gerincferdülésem van, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Szeptember óta megy ez az egész, hogy elferdült a gerincem jobbra. Érzékelhető is, ha próbálok egyenesen állni, akkor a bal kezem lóg, a jobb pedig nagyon rajta van a medencémen. Még tavaly, novemberre kitalálták, hogy járjak úszni és gyógytornázni, de nem használ egyik sem, csak fáj azt kész. Tudom, nem egy nap alatt oldódik ez meg, de az ilyen esetekben nem rosszabbodnia kéne. Anyukám kért időpontot a Heim Pál kórházba, hogy ott vajon mit fognak majd mondani. Szerencsére ebben a hónapban tudnak fogadni ortopédiára. Hetente járok úszni és gyógytornázni is. Ezektől inkább izomlázam van, mintsem gyógyuló gerincferdülés. Nem tudom, hány fokos a görbület, nem mondták meg, csupán már szabad szemmel látható, hogy növés helyett sújosabb lett a dolog. Az elején, mikor még nem volt akkor a görbület, akkor sokszor fájt akár fekvő állapontban is a hátam. Mára már ez elmúlt, cserébe az állóképességem gyengült. Ez azt jelenti, ha egy bizonyos pozícióban beállítom a hátam, akkor kezd el fájni, akár állok, akár ülök. A kérdes az, hogy szerintetek mit fognak mondani ortopédián? Vagy tudtok ajánlani valamit?
2016. jan. 7. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Én heti kétszer jártam gyógytornázni és háromszor úszni kamaszként. (manapság jógázok) Az első év iszonyat fárasztó és fájdalmas volt. Folyamatosan ki voltam merülve, izomlázam volt. Aztán megerősödtem és elkezdtem helyrejönni. Ezek a mozgások azért kellenek, hogy erősítsék a vázizmokat, a gerinc menti hátizmokat különösen, mert ezek maguktól a helyére húzzák a gerincet. Tehát kitartás kell és több alkalom.

Műteni csak végső esetben kellene, mert onnantól kezdve sose lesz olyan, mint kéne. Az időjárás változásra érzékeny lesz és így tovább. Viszont a sportot be kellene iktatni az életedbe és nem tessék-lássék módra. Komolyan kell venni, máshogy nem lesz eredménye.

(pl én úszás címszóval alkalmanként 2 km-t úsztam, tehát heti 6-t. Ahogy erősödtem úgy váltottam át a lassú nyugdíjas tempóról a gyorsabbra. Sőt, a vége felé már időre úsztam.)

2016. jan. 7. 14:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, nem egy nap alatt oldódik meg. A redszeres úszás az nagyon jó és a gyógytorna is segít de legalább egy év míg érzed a javulást. Van egyénre összeállított gyógytornatorna ez a legjobb. De a tornát minden nap kellene csinálni. A gerincferdülés következménye, hogy minden más is elmegy más irányba és egyes részek jobban terhelve vannak. Rá kell szoktatnod magad a helyes testtartásra minden állapotban állsz vagy ülsz vagy fekszel ami eleinte sokáig fájdalmas. A matracodra is fordíts figyelmet mert nagyon fontos hogy megfelelő legyen. Vannak párnák külön erre a célra amelyek segítik, hogy egyenesen ülj. Ezenkívül fogyassz sziliciumot ami a porcot erősíti. Kezeld ezt a gondodat komolyan mert fiatalon még korrigálható de később már mindég nehezebb és ha így maradsz akkor nagyobb fájdalmakkal kell élned.
2016. jan. 7. 14:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Hátizomerősítés, Húzódckodás

gyors, hátúszás szabályosan.

street workout, trx, fegyencedzés

kézi súlyzókkal tárogatás, fűrészelés

Az iskolatáska meg legyen minnél könnyebb. Füzetek helyett lapok.

Erre nincs gyógyszer, ortopédián ennyit se fognak mondani.

2016. jan. 8. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!