Mi lehet a tünetek mögött álló probléma?
Nekem is kicsit kijebb áll a bal, de van egy kis gerincferdülésem, lehet neked is emiatt van. Amúgy nagyon sok embernek kicsit kijebb áll az egyik bordája. A légszomj inkább a pánikbetegséged miatt van.
Nézesd meg a háziorvossal a bordád, hátad és ha szükségesnek látja, akkor beutal orthopéd szakorvosi vizsgálatra.
Enyhe gerincferdüléstől állhat ki bal oldalt a bordád, nekem is ilyen, a nővéremnek is (neki mondták is, hogy emiatt van), úgyhogy ne félj, nem szívbetegség vagy daganat okozza! :) A légszomj lehet stressztől is (nekem is gyakran van, de ha sikerül elterelni a gondolataimat, akkor azonnal el is múlik), illetve a pánikbetegségből is fakadhat.
Én is hipo vagyok, de mindig rájövök, hogy túlaggódom a "tüneteimet", úgyhogy már próbálom visszafogni magam. Neked is ajánlom, hogy nyugtatgasd magad, hogy nincs semmi gond, ez normális, stb. Ha komolyabb probléma lenne, azt úgyis észrevennéd rögtön, hogy hopp na ez másféle. De ha aggódós vagy, akkor járj évente ellenőrzésekre (vérkép, bőrgyógyász, nőgyogyi, stb), hogy megnyugodj.
Mennyi idős vagy?
Valószínűleg a stressz miatt van, eltarthat pár napig-hétig (függően a probléma nagyságától), míg elmúlik. Ne aggódj, próbáld meg lefoglalni magad, nekem az szokott segíteni. Ha nem figyeled azt, hogy na már megint nehezen lélegzem, akkor nem is fogsz. :) Az ilyen stressz-légszomj az akkor erősödik/jön elő, ha elkezdesz rá figyelni.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!