Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A szerelem genetikailag...

A szerelem genetikailag célszerű arra, amire használjuk?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom arra fejlődött ki, hogy másik emberekkel biztosítsa a szexuális kapcsolatot. Azonban mi arra használjuk, hogy EGY emberrel leéljük az életünket, pedig tudtommal nem vagyunk monogám élőlények. Egyre több a válás, és az változott az utóbbi időkben, hogy kb fel lett számolva az érdekházasság és érzelmek alapján kötünk házasságot. És a szerelmet sem képes örökké fenntartani a testünk. Csak én látok olyan összefüggést, hogy a szerelemből kötött házasságok azért mennek tönkre, mert maga a szerelem nem arra hivatott, amire használjuk?
2016. jan. 3. 22:26
 1/1 anonim válasza:

Szerintem

1. nem csak a szerelemből kötött házasságok mennek tönkre, ezt miből szűrted le, hogy csak azok mennek tönkre, amik szerelemből köttetettek?

2. Soha nem tudnék összeházasodni valaki olyannal, akit nem szeretek tiszta szívemből. A házasság intim, és nem a szexualitás miatt. Sosem tudnám elképzelni, hogy olyan emberrel osszam meg az olyan dolgaimat, amik csak rám tartoznának. És nem is szívesen venném, ha valaki olyan akarná megosztani az ő dolgait, aki egyáltalán nem érdekel, mert nem szeretem.

Ez csak az én véleményem, de az, amit te szerelemnek hívsz, igazából nem szerelem. Te azt a nagyon erős vonzalmat és vágyódást hívod annak. A szerelem sokkal több hormonoknál, kémiai folyamatoknál, vágyódásnál és vonzalomnál. Éppen ezért, a szerelem az, ami miatt monogámok vagyunk. A szerelem az intimitást, a ragaszkodást és a vonzalmat foglalja magába. Ami sokkal több annál, mint szexuális vágy. Szerintem félreértelmezted magát a szerelmet, vagy nem arra használod, amit valójában jelent.

2016. jan. 4. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!