A szerelem genetikailag célszerű arra, amire használjuk?
Szerintem
1. nem csak a szerelemből kötött házasságok mennek tönkre, ezt miből szűrted le, hogy csak azok mennek tönkre, amik szerelemből köttetettek?
2. Soha nem tudnék összeházasodni valaki olyannal, akit nem szeretek tiszta szívemből. A házasság intim, és nem a szexualitás miatt. Sosem tudnám elképzelni, hogy olyan emberrel osszam meg az olyan dolgaimat, amik csak rám tartoznának. És nem is szívesen venném, ha valaki olyan akarná megosztani az ő dolgait, aki egyáltalán nem érdekel, mert nem szeretem.
Ez csak az én véleményem, de az, amit te szerelemnek hívsz, igazából nem szerelem. Te azt a nagyon erős vonzalmat és vágyódást hívod annak. A szerelem sokkal több hormonoknál, kémiai folyamatoknál, vágyódásnál és vonzalomnál. Éppen ezért, a szerelem az, ami miatt monogámok vagyunk. A szerelem az intimitást, a ragaszkodást és a vonzalmat foglalja magába. Ami sokkal több annál, mint szexuális vágy. Szerintem félreértelmezted magát a szerelmet, vagy nem arra használod, amit valójában jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!