Puhák a körmeim, és vékonyak is. Mit lehet csinálni? 22/f
22 éves férfi vagyok, amióta az eszemet tudom mindig ilyenek voltak a körmeim. Sajnos van az a rossz szokásom már több mint 10 éve, hogy folyamatosan rágom, emiatt elég rondák. A lényeg, hogy volt idő, amikor (egyfajta leszokásként) nem rágtam, hogy nőjön meg, és ezzel hátha megerősödik. De nem! Csak hajlik, és az ujj begyemre se fekszik fel rendesen. A hüvelykujjamon viszont minden rendben. Az vastag, és erős.
Mit lehet csinálni?
Olvastam, hogy kenni kell. De, heteroként elég furán néznék ki lakkozott körömmel.
Elsőként, meg kell róla győződni, hogy helyesen táplálkozol (napi folyadékbevitel mennyisége, zöldség-gyümölcs, vitaminok, ásványi anyagok..)
Ha a táplálkozás terén minden oké, akkor vegyél a patikában ricinusolajat, kb 400 ft, ezzel kend a körmeidet hetente egyszer, hagyd míg picit beszívódik, aztán jó alaposan mosd meg a kezed. (Nagyon nehéz lemosni)
Nekem általában akkor ilyen a körmöm, ha a géllakkot leszedem a körmömről, hidd el, ricinusolaj csodákra képes.:)
Persze az sem ártana, ha leszoknál a körömrágásról :D
21L
Havi szinten eszek 20 kg narancsot, gondolom ez jó.
Itt az oldalon rákerestem, hogy puha körmök, és a kérdések alatt ott voltak, hogy x/L, meg hogy lakkozzák stb-blablabla. :D
Ezért írtam a lakkozást. De azt az olajat megfogom próbálni, és igyekezni fogok leszokni a körömrágásról. :)
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Kellemes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!