Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Puhák a körmeim, és vékonyak...

Puhák a körmeim, és vékonyak is. Mit lehet csinálni? 22/f

Figyelt kérdés

22 éves férfi vagyok, amióta az eszemet tudom mindig ilyenek voltak a körmeim. Sajnos van az a rossz szokásom már több mint 10 éve, hogy folyamatosan rágom, emiatt elég rondák. A lényeg, hogy volt idő, amikor (egyfajta leszokásként) nem rágtam, hogy nőjön meg, és ezzel hátha megerősödik. De nem! Csak hajlik, és az ujj begyemre se fekszik fel rendesen. A hüvelykujjamon viszont minden rendben. Az vastag, és erős.

Mit lehet csinálni?

Olvastam, hogy kenni kell. De, heteroként elég furán néznék ki lakkozott körömmel.

2015. dec. 25. 15:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Elsőként, meg kell róla győződni, hogy helyesen táplálkozol (napi folyadékbevitel mennyisége, zöldség-gyümölcs, vitaminok, ásványi anyagok..)

Ha a táplálkozás terén minden oké, akkor vegyél a patikában ricinusolajat, kb 400 ft, ezzel kend a körmeidet hetente egyszer, hagyd míg picit beszívódik, aztán jó alaposan mosd meg a kezed. (Nagyon nehéz lemosni)

Nekem általában akkor ilyen a körmöm, ha a géllakkot leszedem a körmömről, hidd el, ricinusolaj csodákra képes.:)

Persze az sem ártana, ha leszoknál a körömrágásról :D

21L

2015. dec. 25. 16:10
 2/3 anonim ***** válasza:
A "kenni" történhet krémekkel is, nem kell festeni. Az a lakkozás.
2015. dec. 25. 16:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Havi szinten eszek 20 kg narancsot, gondolom ez jó.

Itt az oldalon rákerestem, hogy puha körmök, és a kérdések alatt ott voltak, hogy x/L, meg hogy lakkozzák stb-blablabla. :D

Ezért írtam a lakkozást. De azt az olajat megfogom próbálni, és igyekezni fogok leszokni a körömrágásról. :)

Köszönöm a válaszaitokat! :)

Kellemes ünnepeket!

2015. dec. 26. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!