Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mindegyik orvos megtudja...

Mindegyik orvos megtudja nézni milyen műtéte im voltak, mikor voltam kórházban?

Figyelt kérdés
Tegyük fel elmegyek ortopédiára és az orvos látni fogja mikor voltam megműtve? Illetve a háziorvos is lát minden kórházi leletet? Vagy hogy van ez?
2015. dec. 11. 11:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Sajnos még nincs ilyen átfogó bárkinek hozzáférhető adatbázis az orvosok kezében.
2015. dec. 11. 11:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mi hova tartozik.

Nálunk van, ami a városhoz, van, ami az egyetemhez.

Amik az egyetemhez tartoznak részlegek, azok mind látják.

Pl. elmegyek fül-orr-gégészetre, bevisznek a rendszerbe. Akkor legközelebb, ha egy másik épületbe, másik helyre megyek, mondjuk nőgyógyászatra, akkor már ott is látják az adataimat, korábbi kórtörténetemet, ha az egyetemhez tartozó nőgyógyászatra megyek.

Ha a városhoz tartózóhoz, akkor nem, csak ha már jártam ott korábban, vagy valamelyik hozzájuk tartozó rendelésen.

A háziorvos azt látja, amit átküldenek neki. Nem lát automatikusan mindent.

2015. dec. 11. 11:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen a rendszer. Ha ugyanazon kórházon belül történtek a műtétek stb., akkor megtalálja, a háziorvosi rendelők viszont a legtöbb helyen nincsenek összekötve a kórházi adatbázissal.

Olvastam róla, hogy készül egy ilyen rendszer, ahol mindenkiről minden egészségügyi adat hozzáférhető lesz az arra illetékeseknek, gondolom, az orvosoknak lesz saját kódjuk hozzá. Úgy rémlik, ez most van egy (vagy több) megyében kipróbálás alatt. Jó lenne, mert kiküszöbölné a papírok hurcibálását, a párhuzamos gyógyszerrendeléseket, laborvizsgálatokat stb. Amíg ez nem üzemel, el kell vinni a háziorvoshoz a kórházi zárójelentéseket, hogy felvezethesse a törzskartonodra.

2015. dec. 11. 11:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó lenne. Csak azt nemcsak orvosok nézik, hanem egyéb kórházi dolgozók, nővérek éspéldául takarítók ugyanúgy belépnek a rendszerbe. Kisebb helyeken szokott előfordulni. Egyre többször hallom az ismerőseimtől is.
2015. dec. 11. 11:55
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Az elég érdekes, ugyanis a kórházi rendszerbe felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni (én a MedSolt ismerem), ilyet nem kap takarító. Ráadásul a rendszer naplózza, hogy ki, mikor lépett be, melyik terminálról és mit nézett meg, úgyhogy bármikor visszakereshető.
2015. dec. 11. 12:05
 6/10 anonim ***** válasza:
54%

Sokszor még az orvos sem tudja a jelszót!! :D

Múltkor épp lefagyott a rendszer. Úgy telefonálgatott, hogy akkor hogyan is kell belépni :)

Na miért is érdekelné a takarítónőt a te kórtörténeted? :D

2015. dec. 11. 12:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Az én kórtörténetemben semmi érdekes sincs, de akkor sem szeretném ,ha más nézegetné. De múltkor az egyik néniről előbb tudta az egyik takarító, hogy rákos, mint a családja. Igen, belép, egy kis város és itt mindenki pletykál. Vagy nem kapcsolják ki a gépet vagy tudja a kódot. Ezt mindenki tudja, hogy megnézik.
2015. dec. 11. 12:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Úgy érted, hogy a takarító a kezelőhelyiségben vagy az ambulancián fogja magát, és elkezd kotorászni a számítógépben? Ráadásul annyira vágja az orvostudományt, hogy pontosan tudja, mit jelentenek a latin rövidítések, amiket a leleteken, zárókon használnak? Ezt nehezen tudom elképzelni, sokkal valószínűbb, hogy az asszisztens, nővér pletykálkodik, esetleg véletlenül meghallott valamit.
2015. dec. 11. 13:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is beszéltek róla és így tudta meg. Főleg, ha kis település, ismer mindenki mindenkit. Azért az komoly dolog, ha valakinek ilyen súlyos betegsége van. Biztosan nem rosszindulatból beszéltek róla, csak sajnálták.
2015. dec. 11. 13:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Az egy kórházhoz tartozó osztályokon meg tudjuk nézni, tehát én orvosként látom, hogy mi történt a betegemmel a belgyógyászaton, mi az urológián stb. Azt viszont már nem látom, hogy a betegemmel mi történt a szomszéd város kórházában. A számítógépes rendszerhez minden orvosnak külön jelszava van, a nővéreknek is van, de kisebb a hozzáférésük, mint a miénk. A takarítónőnek nincs hozzáférése, és mifelénk a gép közelébe sem mehet. Maximum, port törölni, ha ki van kapcsolva. Viszont azt természetesen a nővéreknek is tudnia kell, hogy mi az adott beteg beje, hiszen csak így tudják megfelelően ellátni. A takarítók, meg elcsíphetnek egy referálásból, vagy beszélgetésből pár szófoszlányt.
2015. dec. 12. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!