Álmatlanság ellen szerintetek mit tehetek?
Figyelt kérdés
Otthonról dolgozom, sokat vagyok a gép előtt, egy helyben, de rendszeresen járok futni. Viszont este sohasem érzem magam fáradtnak. Vagy ha fizikailag mégis az vagyok, akkor sem jön rám álom. Már hónapok óta így van. Összefolynak a napok, és tép az ideg.2015. nov. 27. 00:46
1/3 anonim válasza:
Azt olvastam hogy a késő éjszakába nyúló fénylő monitornézés vagy akár tévézés hátrányosan befolyásolja az alvást segítő Melatonin hormon termelődését. Mert az a hormon sötétben kezd termelődni. Vagyis azt érzékeli a tested hogy nappal van és nem kell aludni. A fények miatt. A szobába beszűrődő utcai világítást is meg kell akadályozni hogy sötétben lehess. Meg a későre nyúló számítógépezés elkerülése lenne a megoldás, de erről meg egyikünk sem fog lemondani.
Melatonin kapható is tabletta formájában.
2/3 anonim válasza:
A házunk előtt a madarakat is összezavarta az utcai világítás. Akár 22 óra és 06 óra közt is énekeltek éjjel. Utána meg a Nap fénye miatt folytatták.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segített!
2015. nov. 27. 03:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!