Legjobb taktika álmatlanság ellen?
Figyelt kérdés
Este nem tudok időben elaludni. A szobámban nincs tv, hogy nézzem, próbálkoztam a bárány számolós módszerrel, próbáltam, hogy nem mozdulok, akkor ugyan elbóbiskolok, de aztán felriadok. Ilyenkor esténként a telefonom nyomkodom... Pedig így, ha sok órám van fáradt vagyok a suliban, és nehezen kelek fel.2013. szept. 9. 22:51
1/3 anonim válasza:
Telefont ne nyomkodd, egy előadáson azt hallottam, hogy utána nagyon nehéz elaludni... próbálj meg tanulni, az elfárasztja a szemet, könnyebben megy majd!
2/3 anonim válasza:
Itt olvastam a gyk-n egy jó módszert.
Legyen este egy menetrend. Például tusolás után 1-2 óra elfoglaltság, aztán fogmosás, összepakolás, telefon a töltőre, és lefeküdsz. Ha ezt egy ideig csinálod, akkor ezek után a teendők után a tested tudni fogja hogy alváshoz készülsz. Amolyan Pavlovi-reflex csak saját magunkra.
3/3 Bárzsing válasza:
A telefon meg a technikai kütyük azért nem jók ilyenkor, mert fényt bocsátanak ki, amit az agyad úgy értelmez, hogy nappal van. Az alváshigiénére figyelj (itt van pár tanács: [link] ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!