Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Rajtam kívül van más is aki...

Rajtam kívül van más is aki koraszülött ezen az oldalon? Van valami betegségetek?

Figyelt kérdés

19éves vagyok,és hamarabb születtünk meg a tesoómnál,mint kellett volna. De semmiféle mentális betegségünk nincs.

Esetleg azt említeném meg,hogy rövidlátók vagyunk, szemüvegesek, de inkább mindketten kontaktlencsét hordunk.

Csak azért tettem fel ezt a kérdést,hogy próbáljak megérteni valamit.

Valamelyik nap az "anyósommal" ,vagyis a barátom édesanyjával következő párbeszéd zajlott le.

Ép nézegettünk egy fényképet a közösségi oldalon,ahol egy ismerősük gyereke volt a képen, akiről amúgy is tudjuk,hogy nem mondható egészségesnek. Vagyis a személyiségével van valami nagyon nagy gond.

és rákérdeztem,hogy pontosan mi a baja a fiúnak. Erre a válasz :-Hát koraszülött szegény,meg szemüveges..

Furcsálltam erre a választ, mert szerintem az nem teljesen indok,hogy valaki koraszülött,az egyben beteg is. Ennél picit bővebb választ vártam,de nem kaptam.

A koraszülöttek nagy részével,nincs minden rendben? Vagyis mit érthetett ez alatt az anyósom.

Picit idegesít,mert akkor én is "beteg "vagyok, amiatt,hogy koraszülött vagyok. Olyan furcsa..

2015. nov. 19. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:

a koraszülöttség nem feltételez maradandó betegséget, csak egy bizonyos kor előtti születés.

az én édesanyám 7 hónapra született, mert 1952-ben behozták az államosítási rendeletet és kiverték a végrehajtók az anyja hasából puskatussal.

a mama megszült másnapra, majd betették a sparheldba hogy ne haljon meg.

azon kívül hogy vékonyka volt és könnyebben elkapta a fertőző betegségeket nem volt különösebb.

2015. nov. 19. 18:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én lányom 28 hétre született 25 évvel ezelőtt. Nagyon okos, főiskolát végzett, diplomás. Sportol, és nem beteg. A szeme viszont -7 dioptriás, és ráadásul nem tudják megműteni. Ez a maradandó károsodása lett sajnos.
2015. nov. 19. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
A nagyon koraszülötteknél azért lehetnek bőven fejlődési rendellenességek. Anyám egyik testvérének mindkét fia koraszülöttként született, fizikuma, kiállása mindkettőnek nagyon jó, az amelyik jobban jobban koraszülött csak szakmunkásképzőt végzett, de az életben ehhez mérten nagyon szépen boldogul, másik viszont két egyetemet.
2015. nov. 19. 18:58
 4/6 anonim ***** válasza:
A szemem nekem is rossz, de inkább örökségnek mondanám, semmi egyéb probléma nincs.
2015. nov. 19. 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:
8 hónapra születtem. 30%-os a szemem, ráadásul nem lehet műteni.
2015. nov. 19. 19:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, az inkubátor miatt romlik meg a koraszülöttek szeme.
2016. jún. 1. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!