Engedélyeznétek, hogy képeket készítsen rólatok az orvos, ha különlegesebb betegségetek, elváltozásotok van?
Amennyire tudom, ha olyan intézménybe mész, nem sok beleszólásod van. Azt se nagyon tilthatod meg, hogy az orvostanhallgatók jelen legyenek.
Persze arra ügyelniük kell, hogy a személyiségi jogok védve legyenek, ne legyen felismerhető az illető. Egyébként nem örülnék a dolognak, kisebb gondom is nagyobb lenne, de különösebben nem is zavarna. (Ha meg valakit már az altája alapján felismernek szélesebb körökben, annak már mindegy. :D)
Egy képen nyilván nincs rajta az ember arca, csak a "lényeg". Ha az utcán mész, nem fogod felismerni az illetőt, hogy "jé, ennek a nőnek lóg ki a hüvelyéből a méhnyaka!".
Ennél sokkal kellemetlenebb az, ha személyesen vannak jelen egy vizsgálaton, hiszen ott mindent látnak. Mondom ezt úgy, hogy magam is orvostanhallgató vagyok. Régen ezt már biztosan nem engedtem volna meg, ha intim problémáról lett volna szó, de így, hogy tudom milyen a másik oldalon lenni, valószínűleg megengedném.
De a képet minden további nélkül, ha az arcom nem látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!