TB fizetés, külföldön töltött egy év után?
Figyelt kérdés
Frissdiplomásként kiutaztam Angliába önkéntesen földműveskedni / pásztorkodni / világot látni. Lakhatás+zsebpénzt élményt kaptam érte.
Hamarosan visszatérek az országba. Kérdésem, hogy a NAV behajthatja a 10 havi TB díjat rajtam, ha otthon se voltam?
2015. nov. 13. 23:30
1/4 A kérdező kommentje:
Vagy uniós tagállamként angliában is ingyen elláttak volna, ha bajom történik? Ezért köteles vagyok befizetni?
2015. nov. 13. 23:32
2/4 anonim válasza:
Amikor kimentél Angliába előtte ki kellett volna töltened egy nyomtatványt amit az OEP lehet beszerezni (akár online is) Ebben a nyomtatványban kérhetted volna a TB ideiglenes megszüntetését. Ha ezt megtetted akkor a NAV nem fog semmit behajtani mert szünetelve van. De ennek egyik feltétele, hogy Angliában fizess TB-t.
Ha nem tetted meg, akkor a NAV nemcsak az elmúlt 1 év hátralékát követelheti de a késedelmi kamatokat is.
3/4 anonim válasza:
Amíg van Magyarországon bejelentett állandó lakcímed, addig kötelező itt TB-t fizetni, hacsak nincs valamelyik másik uniós országban bejelentett munkaviszonyod, amiből fizeted ott a társadalombiztosítás díját. Egyébként nem feltétlenül derül ki, hogy nem fizetted, illetve ha kiderül, nem jellemző, hogy kamatokat számítanának fel rá.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi srácok! Elkeserítő a dolog ez van.
2015. nov. 14. 00:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!