Létezik fejnélküli ember?
Hallottam már fejnélküli kakasról, "akinek" a gazdája levágta a fejét, de utána a baromfi még életben maradt.
Emberek között is lehet olyan, aki fej nélkül született valamilyen rendellenesség miatt?
A kakasos történet igaz, mert nem szakszerűen vágta le a fejét...
Volt régen egy ilyen műsor, ami ilyenekkel foglalkozott.
Az embereknél ez nem működik.
Agy nélküli emberről más sokat hallottam...
És a kakasnak melyik része élt tovább? a feje vagy a teste?
Mivel az agy vezérel gyakorlatilag minden testi funkciót, ez nem lehetséges.
Szerintem semmilyen állat nem marad életben fej nélkül pár percnél tovább.
A kakasnál az agy megmaradt. Nem jól vágták le a kakas fejét a bárddal.
Igaz wikipédiáról szedett idézet, de most nincs kedvem angolul keresgetni, bocsi
"A bárd pengéje elkerülte az állat egyik nyaki vénáját, az egyik fülét és az agytörzs nagyobbik részét. Úgy tartják, hogy a nyaki artériája sem sérült meg az állatnak, illetve a megalvadt vér gyorsan elzárta a sérült ereket, ezért nem vérzett el az állat. Bár fejének jó részét elvesztette, az agytörzse és bal füle sértetlen maradt, ezért a szervezetének működéséhez szükséges funkciókat (légzés, szívverés), illetve a legtöbb válaszreakciót koordináló agytörzs továbbra is képes maradt életben tartani a jószágot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!