Lehetséges, hogy bélférgem van?
Figyelt kérdés
Tegnap éjszaka nagyon "csikizett" az ánuszom körül valami de nem láttam semmit. Nem viszket és alhasi görcseim sincsenek, a székletemben nem találtam féreghez hasonló darabkákat. Olvastam, hogy elvileg ezek éjszaka, ágymelegben petéznek meg ilyenek és nagyon megijedtem. Azóta nem érzem.2015. okt. 18. 22:49
2/4 anonim válasza:
Én is érzek ilyet néha, mindig ráparázom a férgeket, de tudom hogy aranyerem van.
3/4 anonim válasza:
Lehetséges, de nem kell megijedned. Nem halálos, csak kellemetlen. Ha többször is éreznél ilyet, kérj a háziorvosodtól székletvizsgálatot.
A cérnagiliszta tényleg éjjel okoz jellegzetes csiklandozó érzést. Hasfájás meg ilyesmi nem feltétlen jár vele, de a székletben előbb utóbb észre kellene venned a 6-8 mm-es fehér dögöcskéket. Ha ezeket megtaláltad, már vizsgálat se kell, a háziorvos felírja a Vermoxot, beszeded és kb. 10 nap múlva megismétled a kezelést. Csak a kifejlett férgekre hat a szer, egyszeri kezelés után garantált a kiújulás. Mivel nagyon könnyen terjed, célszerű az összes családtagot egyszerre kezelni, akkor is ha nincsenek panaszaik.elég valószínű, hogy ők is megfertőződtek. De persze csak akkor, ha tényleg bélférged van.
4/4 A kérdező kommentje:
Még mindig nem vettem észre a székletemben semmit, de a wc is olyan, hogy nem látszik (elég furcsa ezt így leírni :D ) Amúgy nem érzem azóta a csikizést, egyszer volt az azutáni este, de ott csak beképzeltem mert ráparáztam. Aranyerem nincs.
2015. okt. 23. 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!