Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SOS! Lehet, hogy bélférgem van?

SOS! Lehet, hogy bélférgem van?

Figyelt kérdés
Kb 3-4 napja viszket a fenekem teljesen fönt a vágatnál egy pici részen. Most azt vettem észre, hogy a lyuk körül is elkezdett de semmi elváltozást nem látok a székletemben! egész nap viszket, nem csak este. Szerintetek? Ja és felül ilyen lilás színű..mintha valami bőrbetegség lenne. 17L
2015. júl. 23. 09:32
 1/7 A kérdező kommentje:
És lent sokkal enyhébb s ritkább a viszketés
2015. júl. 23. 09:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz,ad beutalòt a laborba,majd ôk kivizsgálják a székleted,habár giliszták esetén látszòdnia kéne..
2015. júl. 23. 09:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Ilyen melegben sokkal könnyebben lehet gombás fertőzést kapni intim területeken. A bélférgesség látszik a székletben, és nem jellemző, hogy fent a vágatnál is viszkessen, és nem okozna bőrelszíneződést. Volna rád okod egyébként, hogy feltételezd? Van macskád kutyád lakásban?

Szerintem ez inkább valami kiütés lesz. Melegben ráadásul az étkezési szokás is gyakran megváltozik, sokkal könnyebb és hígabb ételeket fogyasztunk, amitől nyilván hígabbakat is kakilunk és megeshet hogy gyakrabban. Nekem ez kiszokta készíteni a hátsó felemet, és ilyenkor nekem is viszket a végbelem. Gyakrabban kell mosni és lehetőleg olyan tisztálkodó szerrel, ami nem szárít. Fürdés után alaposan szárazra törölni és kizárólag 100% pamut alsóneműt hordani.

2015. júl. 23. 10:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Arra is gondoltam, hogy lehet a tangától mert a múltkor elég sokat ültem és már fájt..pontosan azon a részen ahol viszket. Lehetséges, hogy kidörzsölhette
2015. júl. 23. 10:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem tartunk semmiféle állatot a lakásban
2015. júl. 23. 10:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem már több éve viszket. Kisebb aranyér miatt nedvesedik, amennyiben nem tudom szárazon tartani a panaszaim fokozódnak. Háziorvos kenőcsöt írt fel, de nem használt.

Szerintem is amit a hármas leírt úgy kell kezelni.

2015. júl. 23. 13:53
 7/7 anonim ***** válasza:
igen lehet a tanga, főleg ha nem pamut plusz nem megfelelö méretet hordasz ergo kisebbet, de javaslom probálj egy ideig mamabugyit
2015. júl. 23. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!