Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az baj, ha valaki sok tejjel...

Az baj, ha valaki sok tejjel issza a kávét?

Figyelt kérdés
Reggelente szoktam tejeskávét inni, de nálam úgy néz ki a dolog, hogy 2dl tej és kb negyed csésze kávé. Viszont itt a gyakorikérdéseken rengeteg "kávés" kérdésnél azt olvastam, hogy nem érdemes tejjel inni, vagy maximum nagyon kevéssel. Mi a baj a tejjel?
2015. aug. 31. 23:00
 1/6 anonim válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz attól, ha sok tejjel iszod a kávét.
2015. aug. 31. 23:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Én a kávéba csak kevés cukrot rakok, mást nem. Szeretem érezni a kávé eredeti ízeit, a tej ezt elnyomja, azért nem használom. De amúgy a tejeskávé is finom.

Igazából mindenkinek úgy tanácsos innia, ahogy szereti, az lényegtelen, hogy tejjel, vagy tej nélkül. Szerintem az sznobság, hogy nem lehet tejjel inni a kávét.

2015. aug. 31. 23:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Én meg csak tejbe rakok neszkávét és úgy iszom, minden víz nélkül. Akinek nem tetszik, tehet egy szívességet...
2015. szept. 1. 00:17
 4/6 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Ami még nagyon fontos ennél a kérdésnél, az a kávé minősége. A leginkább fogyasztott kommersz kávéknál (Tchibo, Douwe Egberts, Eduscho, és hasonlók) magának a kávénak az ízei nem nyújtanak túl nagy élményt, ezt fel lehet javítani tejporral/tejjel ízlés szerint. Viszont egy jó minőségű arabica kávé (5-10 ezer forint/kg) már van annyira ízgazdag, hogy érdemes magában inni. Ha ilyen kávékat kóstolunk többfélét, akkor észre fogjuk venni, mennyire különböznek egymástól ízvilágban. Ha ezekhez tejet öntenénk, akkor az ízük nem igazán javulna, hanem hasonló tejes ízűek lennének, letompulnának a jellegzetes eredeti aromáik. Ilyenkor tönkretennénk az eredeti ízvilágukat, ami pazarlás a legtöbb kávérajongó szemében.

Vagyis ha valaki kommersz kávét iszik, akkor hasznos lehet a tej/tejpor, de ha valami minőségi kávét kóstolunk, akkor jobban járunk, ha ezeket kihagyjuk.

2015. szept. 1. 01:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Semmi, ha nem vgy érzékeny aakkor nyugodtan idd így, sokan szeretik a tejeskávét.
2015. szept. 1. 07:52
 6/6 anonim válasza:
Valójában teljesen ízlés kérdése. Sznob felfogás, hogy a kávét tej és cukor nélkül kell inni. Sőt, több olyan prémium minőségű kávé van, amelyiknek nem árt a tej. Savasabb, citrusos aromákat tartalmazó kávék esetében például kifejezetten jót tesz a kávénak egy kis tej, de ez is ízlés kérdése. Nincs azzal baj, ha valaki sok tejjel issza a kávét, de azzal sincs baj, ha valaki tej nélkül issza.
2015. szept. 13. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!