Az baj, ha valaki sok tejjel issza a kávét?
Én a kávéba csak kevés cukrot rakok, mást nem. Szeretem érezni a kávé eredeti ízeit, a tej ezt elnyomja, azért nem használom. De amúgy a tejeskávé is finom.
Igazából mindenkinek úgy tanácsos innia, ahogy szereti, az lényegtelen, hogy tejjel, vagy tej nélkül. Szerintem az sznobság, hogy nem lehet tejjel inni a kávét.
2-es vagyok
Ami még nagyon fontos ennél a kérdésnél, az a kávé minősége. A leginkább fogyasztott kommersz kávéknál (Tchibo, Douwe Egberts, Eduscho, és hasonlók) magának a kávénak az ízei nem nyújtanak túl nagy élményt, ezt fel lehet javítani tejporral/tejjel ízlés szerint. Viszont egy jó minőségű arabica kávé (5-10 ezer forint/kg) már van annyira ízgazdag, hogy érdemes magában inni. Ha ilyen kávékat kóstolunk többfélét, akkor észre fogjuk venni, mennyire különböznek egymástól ízvilágban. Ha ezekhez tejet öntenénk, akkor az ízük nem igazán javulna, hanem hasonló tejes ízűek lennének, letompulnának a jellegzetes eredeti aromáik. Ilyenkor tönkretennénk az eredeti ízvilágukat, ami pazarlás a legtöbb kávérajongó szemében.
Vagyis ha valaki kommersz kávét iszik, akkor hasznos lehet a tej/tejpor, de ha valami minőségi kávét kóstolunk, akkor jobban járunk, ha ezeket kihagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!