Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Eléggé szorongok. Mi a vélemén...

Eléggé szorongok. Mi a véleményetek a szorongástípusaimról?

Figyelt kérdés
16 éves gyerek vagyok és eléggé érdekes életet élek mostanában a szorongás miatt. Mostanában ugyanis furcsa dolgok miatt szorongok. Például mikor az utcán megyek úgy érzem nem tudom magam elengedni és feszengek ráadásul a lábam erőteljesen befeszül merev lesz és idétlenül megyek. A lábfeszülés miatt még jobban görcsölök mikor több ember között vagyok,mert félek hogy kiröhögnek és főleg mikor a velem egy korú vagy legalábbis fiatal lány van a környezetemben. Aztán például amikor nem merek a lányok szemébe nézni(olykor a többi ember szemébe sem)mikor a feje felé nézek.De viszont azt vettem észre hogy mivel jól tudok beszélni, általában mikor beszédkapcsolatba kerülök emberekkel akkor ellazulok. valamennyire(a lábam is )de a lányoktól még mindig tartok.De pl ez a lábfeszülés az áruházakban jön rám meg néha a gimnáziumban és ezért nem merek szünetekben kimenni mert félek hogy leégek.Szóval nagyon erős a szégyenlősségem és ebből adódóan a félelmem is ami miatt nem tudok még társas kapcsolatot sem teremteni. Mostanában az alkohollal próbálkozom amikor elmegyek így hosszabb időre de ez nem megoldás. Egyébként és egy ökölvívó vagyok volt már kb15-16 meccsem is de nyáron fejeztem be mert untam de akkor egészen laza voltam és most meg csak ugy hobbi szinten űzöm(és ezért is érdekes hogy szorongó vagyok. Mi a véleményetek? Lehet hogy csak egy egyszerű fóbia vagy a kamaszkor?
2010. márc. 11. 15:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem szociálisfóbiának tűnik.A mai fiataloknak nagyon sok mindenkinek és mindennek megkell felelni.Legalábbis ezt érzik.Ha úgy érzed hogy nem boldogulsz vele és nagyon zavar akkor menj el egy dokihoz.
2010. márc. 11. 15:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a doki az utolsó.

Ebben a korban minden olyan nehéz..

Ahogy te is írod a tapasztalatod, a sporttal könnyebb! Ha azt unod, próbálj mást!

Ilyenkor még lehet pattanások is nőnek, az is zavaró lehet.

Át fogod vészelni!

Ja, és az alkoholt felejtsd el!!

nem segít, csak úgy tesz, mintha.

Átmeneti és csalóka.

Tehát, sport! és próbálj másra figyelni, ne magadra..ha érted, mire gondolok..

2010. márc. 11. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:
53%
Nem egyedi a problémád, el fog múlni 20 éves korodra, de addig valami jó sport kéne, nem ennyire agresszív, mint a box, inkább valami csapat-sport. Vizilabda, kosár, ilyesmi. Szedj B vitamint, az is old egy kicsit. Szorongásgátlót csak végszükség esetén írass fel dokival, de még az is jobb, mint az alkohol.
2010. márc. 11. 15:44
 4/4 anonim ***** válasza:

a véleményem: Én nem szeretem az ilyen embereket( nem szeretem ha nem néz vki a szemembe, ha idétlenűl mozog, és még stresszeli is magát, meg amiket leírtál) De nyugi, ha nem volt még barátnőd, akkor amint lesz, ez elmúlik szerintem:) 16 évesen szerintem ez kamaszkor:) Én 17éves voltam mikor első barátom lett, és szintén ilyen kis félénk voltam:D de azóta sokkal nyitottabb és kommunikatívabb vagyok:D Ha arra gonolok, milyen voltam egy 6-7 évvel ezelött, rosszul vagyok:D

ja és ezt neked idézem csak ma csak tőlem:D

"Merészség növeli a bátorságot, tétovázás a félelmet"

2010. márc. 11. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!