Nagyon egészségtelen, ha egy 14 éves lány minden reggel iszik egy nagy csésze fekete kávét?
Én is akörül kezdtem kávézni, az alacsony vérnyomásom miatt javasolta az orvos. Legfeljebb anyagilag árt az embernek, ha amúgy egészséges, nem igazán árt az életminőségnek.
A hátrányai, hogy megnehezíti a táplálékok felszívódását, így hiánybetegségeket okozhat, a pörkölt kávé megnöveli a rák kialakulásának esélyét, ha éhgyomorra iszod, előbb még refluxot is okozhat, izgatja a beleket, így súlyosbítja az irritábilis bél szindrómát, valamint elsavasodáshoz, és lelki hatásai miatt depresszióhoz vezethet. Állítólag fogyasztása egyik kiváltó oka a narancsbőrnek, külsőleg alkalmazva viszont épp, hogy segít eltüntetni.
Egészséges alternatívája a zöld kávé, tele vitaminokkal, flavonoidokkal, klorofillal, amelyek betegségmegelőző hatásúak, elősegítik az idegrendszer működését, miközben kellemes közérzetet teremtenek, fenntartják a szellemi frissességet.
Ha viszont abszolút le akarsz szokni a kávéról, még mindig ott a guarana.
Cukrot egyikbe se tegyél inkább, tök felesleges.
Az íze és megszokás miatt iszom :D
És ez még tényleg jobb szerintem is,mintha a kólát innám egész nap..
Sajnos a tejet nem tudom meginni,hányingerem van tőle,azért hagyom ki :D És tej nélkül még finomabb szerintem :)
Akkor ,ha jól értem ,a cukor mennyiségén kell változtatnom:D
Zöld kávét drogériában ,vagy hol lehet kapni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!