Miért gondolok mindig a halálra?
Az elmúlt héten akaratlanul is a halálról fantáziálok, hogy mi lesz amikor vége lesz az életemnek. Mikor minden álmom és érzésem megszűnik. Amikor a holttestemet berakják egy koporsóba és elásnak, vagy ami ennél is jobban aggaszt, ha elégetik egyszer a testem. Hihetetlen rossz érzés.
A másik dolog pedig a szüleim. 58 és 52 évesek, nagyon fájdalmas gondolat hogy el dofom őket veszíteni egyszer és nagyon gyötör ez is. :(
Mindennek a tetejében tegnap meghalt egy rokon nénim akinek a koporsóját nekem (is) kell vinnem.
Mit tehetnék hogy kiűzzem ezeket a gondolatokat?
szerintem az embernél ez egy természetes dolog, előbb-utóbb mindenki eljut oda hogy gondolkodik a halálról és hogy a körülmények hatására ez téged jobban érint, az érthető, de még te is lehetsz annyi idős mint a szüleid, amikor még lehet hogy élni fognak.
laikusként azt mondanám hogy talán az lenne a jó ha lenne egy viszonylag stabil elképzelésed arról, hogy te mit gondolsz, mi lesz halál után. nem azt mondom hogy köteleződj el azonnal valami vallás mellett, de segíthet ha hiszel valamiben
saját vélemény, nem vagyok otthon a témában!
Nekem is eszembe jut gyakran, hogy hogy fogom elviselni a szüleim halálát..? Szeretném, ha még sokáig élnének.
De a halál az élet része, mindennek vége szakad egyszer, szerintem túlságosan is belegondoltad magad, nem kell ezen ennyit agyalni. Meghalsz, részese leszel az élet-elmúlás folyamatának, ennyi csak az egész.
+megtudod, mi lesz a halál után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!