Mit tehetnék a bőrömmel?
Alapvetően zsíros, tág pórusú a bőröm, apukámtól örököltem. A probléma viszont az, hogy minden egyes négyzetmilliméteren tele van mitesszerekkel, tényleg minden egyes pórusban az állon, orcáknál, halántéknál, homlokon, tehát mindenhol, kivéve talán az orromon és a szám feletti részen, bár ott is van 1-2. Ezek mellé gyakran társul 2-3 fájdalmas csomó is, amiből csak ritkán jön bármi. Undorító, na. Egészségesen táplálkozom, sok zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű pékáru csak reggelire, kefir, túró, tojás, hús, halak. Napi 4-4,5 litert iszom nyáron, egyébként 3 körül. Csapvizet, néha citrommal ízesítve, illetve napi 1-2 bögre zöld teát, bár ebben a hőségben nem mindig. Vitaminokat szedek. Eleinte gyógyszertári termékeket használtam, Bioderma lemosó, tonik, La Roche-Posay hidratáló pattanásos bőrre, arcradírok, pakolások. Amióta bőrgyógyászhoz járok, azokat a termékeket használom. Sosem fekszem le sminkkel, bár az elmúlt 4 hónapban talán 3x sminkeltem. Mint látszik, semmi eredménye egyiknek sem. Régebben próbáltam natúr kozmetikumokat, fekete szappant, stb, azok sem csináltak semmit. Illetve a fényterápia... az még csak-csak, a meglévőket szépen láthatatlanná teszi, de ugyanúgy ott vannak, és újak is jönnek ezrével, hosszú távon nem megoldás. Ha elmegyek kozmetikushoz tisztításra, 1 hétig vörös és sebes a bőröm, a második héten pedig újra tele van, mintha nem is mentem volna. Borzasztóan el vagyok keseredve, épp most volt egy kiborulásom, fél órát sírtam, hogy mennyire ronda vagyok. A bőrgyógyász szerint a következő már a szteroidos gyógyszer lenne, azt pedig semmiképp nem szeretném. Mit tehetnék még?Úgy érzem, nincs ebből kiút, hatalmas önbizalomhiányom van ez miatt. Egyébként van egy pajzsmirigybetegségem, de a következő fél évben még nem kapok rá semmi kezelést, decemberig vár az orvos, hogy alakulnak az értékek. Előre is köszönöm!
20l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!