Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Begörcsölt a lábam? Mitől?...

Begörcsölt a lábam? Mitől? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tegnap éjszaka begörcsölt a lábszáram. Ilyen égő, lüktető érzés volt főleg a térdemben. Még soha nem volt ilyen. Nem tudtam mit csináljak kb.22:00 órától hajnal 1-ig szenvedtem. Pihentettem, felpolcoltam, járkáltam, ugráltam,maszíroztam,belentem lóbalzsammal...semmi sem segített. Bevettem egy fájdalom csillapítót és tettem a lábamra jéghideg vizes törölközőt. Nagy nehezen amikor a hidegtől elkezdett zsibbadni a lábam és eltudtam aludni. Utána már nem volt gond.

Félek hogy megint megtörténik. Nagyon fàjt már a sírás határán voltam.Soha nem történt még velem ilyesmi.

Mitől lehetett? Mit csináljak ha legközelebb lesz? Menjek vele orvoshoz? Hogyan kerülhető el?

Egy teljesen kétségbeesett 16 éves lány :(

2015. júl. 25. 00:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Néha nekem is be szokott görcsölni, legtöbbször éjszaka, amikor napközben sokat járkáltam és fáradt a lábam. Magnéziumot, kálciumot, foszfort érdemes szedni. De ami nekem a leginkább bevált, hogy ha érzem, hogy fáradt a lábam, akkor amilyen gyorsan csak lehet, tehát minél hamarabb lefekszem háttal az ágyra és a lábamat a falnak döntöm vagy úgy kényelmesebb ha a lábszáramat fel tudom tenni valamire, térdben behajlítva. Tehát mintha ülnék csak 90 fokkal elfordítva. És közben massírozom is néha, de legalábbis utána, már normális helyzetben mindig. Jól elgyúrom az izmokat, megtornáztatom, kinyújtom.

Sajnos ha már beütött a görcs, utána nem tudok sok mindent tenni, akkor is igyekszem kimasszírozni, de ha van valami jó kenőcs, akkor azt is lehet használni, nekem nincs, de szerencsére már elég ritkán görcsöl be.

Amúgy még a lábáztatás is segíthet, esetleg felváltva hideg és melegvizes.

2015. júl. 25. 01:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha begörcsöl akkor a lábujjaidat megfogod és felfelé huzogatos, kiáll a görcs. Ha sokszor előfordul, akkor szedj magnéziumot. Másnap ilyenkor eléggé fáj a járás, de jót tesz.
2015. júl. 25. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!