Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire ártalmas ez?

G.Melinda2116 kérdése:

Mennyire ártalmas ez?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok,lány.

Már kiskorom óta problémám van a székletemmel,olyan téren,hogy hajlamos vagyok azt visszatartani,még akkor is ha itthon vagyok és eltudnám végezni a dolgom.Néha már észre sem veszem,csak arra leszek figyelmes hogy 4-5 napja,talán egy hete,nem voltam nagy wc-n.

Néha már rossz a közérzetem tőle,és a hasam is szokott fájni amikor huzamosabb ideig visszatartom.

Nemtudom miért van ez,hogy így csinálom,próbáltam már róla leszokni,de semmi.Kérlek tudnátok ezzel kapcsolatban valamiket mondani?Tapasztalatok,vélemények?Hülyeségeket,sértéseket hanyagoljátok légyszi! Előre is köszönöm!

2015. júl. 24. 00:45
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Most ez vagy egyszerűen egy rossz szokás, vagy valami pszichés okora vezethető vissza. Ha rossz szokás, akkor némi akaraterővel meg lehet oldani, pl. tessék magadra parancsolni, hogy minden második napon addig nem mész sehová, ameddig nem nagyvécéztél.

Ha viszont pszichés ok, akkor javasolt szakember segítségét kérni.

2015. júl. 24. 00:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezeken már én is gondolkodtam (hogy mi lehet az ok),ha nagyon figyelek magamra,akkor sikerül nem visszatartanom,de ehhez nagy odafigyelés kell.
2015. júl. 24. 01:01
 3/7 lencsefőzelék ***** válasza:
95%
Ha egy pici ingert is érzel, akkor el kell menni, nem tartogatni napokig. Egy egészséges ember minden nap kullant :), de legalább hatszor egy héten. Ha tartogatod, az azért nem jó, mert nem szabadulsz meg időben a méreganyagoktól, és azok felszívódnak a szervezetedben.
2015. júl. 24. 01:24
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Ahogy előttem is írták a méreganyagok visszajuthatnak, továbbá bélcsavarodást is kaphatsz, tehát egyáltalán nem egészséges.

Én is egy szakembert javasolnék, hogy együtt kiderítsétek mi lehet az oka annak, hogy visszatartod.

Egyébként ha "saját magad" akarod kényszeríteni rá, hogy odafigyelj, akkor egyél sok szilvát egy ideig (vagy bármit ami kisebb hasmenést okoz) és akkor rá leszel kényszerítve, hogy elmenj és hozzászoksz, hogy ha jön az inger menni kell.

2015. júl. 24. 15:14
 5/7 anonim válasza:
100%
Kérdezed,hogy mennyire ártalmas? Hát bizony ártalmas!Fogadd meg az előző tanácsokat. Itt a nyár,sok-sok folyadék/reggel éhgyomorra keverj a vízbe egy kevés hashajtó gyógyvizet,vagy inkább este/ sok gyümölcs, zöldség. Reggel,felkelés után rögtön / nem halogatni/ "nyomás" a WC ! Majd meglátod milyen könnyű lesz napod.
2015. júl. 24. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:

1. NEM szívódnak vissza a mérwgaanyagok és NEM kaphatsz bélcsavarodást, nem kell mindent elhinni!

De! A végbeled megszokja, hogy mindig van benne valami, így nem ad székelési ingert. Plusz kitágul a bélsártól, ami előbb-utóbb széklettartási zavarokhoz vezethet.

Egügyis vagyok.

2015. júl. 25. 22:36
 7/7 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

6-os: A lepontozás helyett tudnál linkelni olyan tudományos cikket, amely azt bizonyítja, hogy "NEM szívódnak vissza a méreganyagok"?

[link]

[link]

"A természetes gyógymódok ezekben az általánosnak nevezett szimptómákban felismerik a szervezet elsalakosodását, elszennyeződését, ami lényegében a test önmérgezése, azáltal, hogy a széklet túl sokáig időzik a szervezetben. A székletben található mérgező anyagcseretermékek egy része visszaszívódik a bélnyálkahártyán keresztül és a véráramba jut. Különösen az előbbiekben említett tünetekkel együtt járó, idült székrekedés igényli a mielőbbi megoldást."

[link]

2015. júl. 26. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!