Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az éjfél utáni lefekvés ártalmas?

Az éjfél utáni lefekvés ártalmas?

Figyelt kérdés
több helyen is olvastam hogy a kialvatlanség érrendszeri problémákat is okozhat,nekem az lenne a kérdésem hogy egy 15 éves fiú fél kettőkor fekszik le DE VISZONT 9-10 órát alszik annak lesz e baja?

2015. júl. 20. 23:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Baj biztos, hogy nem lesz amiatt, hogy nem éjfél előtt fekszel le. A belső ritmusod számít. Ha álmos vagy lefekvéskor, jól és zavartalanul alszol, valamint kipihenten ébredsz és úgy érzed, eleget aludtál, akkor így jó.

Mindenki más alkat lefekvés szempontjából, van, aki fél tízkor bedobja a törölközőt, van, aki akkor még javában szeletel, szóval ennek jelentősége nincs. Van persze különbség az éjjeli bagoly típusú és korán fekvő emberek közt, de az egészségre nem ártalmas egyik sem.

2015. júl. 20. 23:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindig éjfél előtt fekszel le.. Ha hajnali 4 kor fekszel le az is éjfél előtt van ;)
2015. júl. 21. 00:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Most megteheted nyári szünetben. Majd, ha jön a suli. muszáj leszel korábban lefeküdni. Fiatal vagy, semmi bajod nem lesz egyébként.
2015. júl. 21. 10:11
 4/6 anonim ***** válasza:
igen baj azaz egészséges ha legalább 22kor lefekszel
2015. júl. 21. 14:56
 5/6 G.Melinda2116 válasza:
Én is ilyen vagyok,illetve voltam.Jobbat tesz ha délután annyira lefoglalod magad,hogy minimum 23:30 ra kidőlj..Aztán előbb kelsz pl nem 10kor hanem fél9kor és így lassan visszatudsz szokni ,hidd el ez a legjobb,nem tesz jót a későig fentlevés.
2015. júl. 24. 01:05
 6/6 anonim válasza:

az alvás legfontosabb szakasza a REM-gyors szem mozgások (angol rövidítés)

ez az alvási szakasz nagyjából hajnali 3-4 körül kezdődik és ébredésig tart-SOHA NE HAGYD KI!

DE VISZONT a többi regeneráló része az alvásnak elmarad ezáltal nem fejlődik rendesen a szervezeted

szóval ártalmas..

2015. júl. 24. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!