Mit gondoltok a hálapénzről?
Én nem ítélem el, pedig nem szoktam adni.
Ha nagyon szeretnék, tudnék adni, de mivel nagyobb összeg megterhelő lenne, a kisebbel meg tudom, hogy nincs kisegítve az orvos, inkább nem adok.
Egyetlen egyszer sem éreztem még hátrányát, hogy nem adtam, pedig volt már pár műtétem.
Ha minden további nélkül tudnék adni az orvosnak és nem csak vmi kis rutinműtétet csinálna, gondolkodás nélkül adnék neki.
Épp azt mondom, hogy egyetlen egyszer egyetlen orvostól sem kaptam semmiféle célzást arra vonatkozólag, hogy ő elvárná a hálapénzt.
Nem akarsz/tudsz adni, akkor nem adsz, ennyi. Még egyszer mondom, semmiféle hátrányát nem éreztem még annak, hogy nem dugdosom a borítékokat.
Nekem az, hogy tiltani kellene!
VISZONT egy rezidens keressen nettó 300000, egy szakorvos 500000, egy főorvos pedig 700000 forintot. És az ápolók és asszisztensek is minimum 150-200000 forintot. Amilyen fizetések vannak nyugaton, ahhoz képest ez egy hatalmas vicc. Magyarországon nem igazán éri meg ma orvosnak menni, csak hazaszeretetből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!