Mit gondoltok a hálapénzről? Korral és nemmel ha kérhetném.
Én egy erkölcstelen undorító dolognak tartom ráadásul az orvossal szemben mocskos a beteggel szemben megalázó dolog.
Az orvosnak kötelessége mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül gyógyítani szerintem.Apanázsát az államtól kapja, az viszont más kérdés,hogy nincsenek megfizetve.
Miért csak itt alakult ki ez a "népszokás"??
Azért amit leírtál: mert nincsenek megfizetve.
Ha normális lenne a fizetés, nem tartaná annyi orvos a markát. Persze akkor is biztos lenne egy-két ilyen, de nem ennyi.
Egyébként is a társadalom alakította ki ezt az egész hálapénz dolgot, nem csak az orvosok hibája. Egyszerűen a magyar ember olyan, hogy ha vmiből jobbat szeretne, akkor kicsit tömködi annak az embernek a zsebét, aki tehet érte vmit.
Ha a gyógyításért nem lehetne hálapénzt adni, akkor azért dugdosnák az ápolók/dokik zsebébe a pénzt, hpgy jobb szobába kerüljenek, vagy épp hamarabb mehessenek műtétre.
Ilyen ez az ország.
Egyébként nem tartom jó dolognak. De ilyen fizetések mellett nem is kell várni, hogy rendeződjön. Majd ha az orvosok és az ápolók tisztességes fizetést kapnak, akkor be lehet tiltani a hálapénzt. Bár szerintem magától is eltűnne.
Jah egyébként igen, kötelessége anyagi ellenszolgáltatás nélkül is gyógyítania. Viszont sokan azt hiszik, hogy minden orvosnak vmi szentnek vagy mártírnak kellene lennie. A hivatástudatából meg az elhivatottságából nem fog megélni az a szerencsétlen. A két szép szeméért nem fogják ingyen adni neki a kenyeret meg a benzint...
Nem értem miért kell azt várni, hogy érje be 100 ezer forinttal ennyi tanulás után csak azért, mert ez "hivatás".
20/L
Sajnos ezt a betegek alakították ki. Evvel nem is lenne baj. De ha én azt mondom a nőgyógyászomnak, hogy én nem tudok fizetni a fizumból, mert szülni fogok, vagy a szívsebésznek, mert inkfartusom volt stb...stb... Akkor fogadja el, és ettől függetlenül lásson el rendesen!
Olvashattátok páran az újságokban, hallhattátok a híradóban, hogy a kismama mondta a dokinak csak 80 ezre van. Erre a orvos: Gyűjtögessen még mellé kicsit!
Na evvel van a bajom nem a hálapénzesekkel. Ha lenne én is adnék! De ilyet ne mondjon senkinek egy orvos, mert véletlenül a boltban fel találják számolni a kiszolgálási összeget vagy a borravalót!
Fogadja el, hogy valakiknek van, valakinek nincs. Vagy ha ennyire pénzéhes menjen magándokinak (vagy menjen külföldre) na akkor tarthatja a markát!!!!
Ennyi.
Nemcsak az eü-ben nincsenek megfizetve az emberek...
Én nem szoktam adni soha, és nem is fogok, max. ha a gyerekemről van szó. Magamért nem adok senkinek, nekem se adott soha senki egy fillért se pluszban.
(40/nő)
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:48
Igen, ez így van. Én újszülött osztályon dolgozom. A hálapénz mindig a szülész orvosnak vagy a szülésznőnek megy, ezért a nővérszobában lcd tv meg bőrkanapé van (szerencsére a szülőszobák is szépen fel vannak újítva, hiszen szép helyre több pénzt ad az ember). Egy ajtóval odébb a gyermekágyas részlegre egy fillér sem megy. Az osztályt ezer éve nem újították fel, mert bár örülünk annak a kevéske hálának, de azért csokikból mégsem tudunk új kocsikat venni a babáknak, vagy új ruhákat és esetleg törülközőket a régi szakadtak helyett. És mi mégis kétszer annyit dolgozunk mint az ajtó másik felén.
Nem kérünk hálapénzt, mert aki adott volna is visszautasítottuk, hogy jól jön még az a pénz később. De a dolog akkoris nagyon kiegyenlítetlen. Ha már ő kap, és annyit kap amennyit, legyen a dolog korrektül visszaforgatva.
Nem baj, hogy van hálapénz, csak szabályozni kéne...
Én több mint egy éve állati beteg vagyok...ha az orvosomnak sikerül meggyógyítania, sütök neki sütit, meg viszek neki valami kedves emléket. Mert jólesne meghálálni ha meggyógyít, csak válna már valóra végre!
Szerintem ez más mintha pénzelném, nem is lenne miből, meg az nem ilyen lenne.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!