Szerintetek miért "dokizzák" le az emberek az orvosokat?
ó hogy egyelek meg, micsoda problémák ... de jellemző amúgy, sajnos ebben az országban teljes mértékben hiányzik az a szemlélet, hogy partner-szellemben kezelik egymást, és a doki az valamiféle legfelsőbb hatalom, egy isten, és neki bíz kijár ám a tisztelet (bár speciel ebben a dokizásban nem látok tiszteletlenséget).
Jól írta a második válaszoló, gondolom, nem jártál még civilizáltabb országbeli kórházban, na ne aggódj, ott aztán úgy rúgják ki páros lábbal az orvost azonnal, ha kicsit is tiszteletlen a beteggel, mint a huzat, nemhogy elvárnák, hogy a beteg meghunyászkodjon (ahogy ugye nálunk ez kb majdnem természetes jelenség sajnos).
Ismertem konkrétan ilyet, aki nálunk volt hű de nagy arcú főorvos, na elhatározta, hogy ő kimegy Németoba, de mondtam neki, hogy figyelj ide, ott ezt az isten-komplexusos stílust nem fogják tolerálni.
Mi lett? Ki is ment, kemény két hónap után visszajött, aztán panaszkodott, hogy jaj az a légkör nem neki való (mert ott nem tudja játszani a jó istent), aztán megtudtam másoktól, hogy persze, hát a sokadik figyelmeztetés után úgy kivágták, mint macskát s.arni, mivel több beteg is panaszkodott a bunkóskodása miatt. És még ő van felháborodva, hogy jaj ez a romlott Nyugat, hogy ott mit képzelnek a betegek ... Hét mondom jajaja barátom, azon a romlott Nyugaton tudod az emberek elvárnak ám egy bizonyos színvonalat, és nem tűrik, hogy úgy viselkedj,mint a magyar eü-ben. na aztán azóta is itthon "boldogítja" a betegeket, de itthon legalább kiélheti a fehérköpenyes komplexusait ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!