Szerintetek miért "dokizzák" le az emberek az orvosokat?
Nem szoktam ledokizni az orvosaimat, elég tiszteletlennek érezném. Viszont van egy akivel mondhatni baráti a viszonyunk, neki van hogy néha azt mondom doki. Amúgy az ő kérésére a keresztnevén szólítom. Felajánlotta a tegeződést is, ami nekem nem igazán megy, így ő tegez, én továbbra is magázom.
Ápolókat sem jutna eszembe csak úgy letegezni. Maximum ha közel egy idősek vagyunk rákérdeznék, amire eddig nem volt példa, mert eddig mind felajánlotta a tegeződést.
Itthon van egy elég jellegzetes "etikai szokás". Sokan szerintem kedvességnek szánják, hogy oldódjon a hangulata, mert ideges. Némelyik ember szimplán tenyérbemászó, és azt hiszi, ezzel összehaverkodik, és majd susmusba mehetnek a vizsgálatok stb. Változatos a felhozatal, szerintem helyzetfüggő, hogyan hat a "dokizás". Na meg orvosfüggő.
Mondjuk, ha engem hasonlókorú ember, aki tényleg értelmes, és nem beképzelt, majd a házi orvosi praxisban ledokizna, nem zavarna. Nagyon kényes tud lenni, azért egy 'doktor úr' kimértebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!